Decoupage för nybörjare

Contents

decoupage teknik med sina egna händer

Omvandla gamla eller vanliga föremål i unik, du kan använda en mängd olika tekniker, men en av de mest populära och lättillgängliga - decoupage. Vi använder tillgängliga material och verktyg. Allt du behöver "special" - ett papper eller servetter. Och hur man lär decoupage för nybörjare beskriver nedan. Inget super dyra behöver inte köpa. Lim, tyg, färg, penslar, saxar. Det är hela uppsättningen av nödvändiga verktyg.

Decoupage för nybörjare: samla all nödvändig

Till att börja inom kort på vad och vad som kommer att behöva arbeta. Allmänhet decoupage - fäst baserat material eller av papper belagt med ett mönster. Figur inte raderas längre, det är täckt med flera lager av lack. Här är en kort beskrivning av decoupage teknik.

Decoupage - en teknik som är utöver det vanliga saker kan du göra något speciellt

Som underlag för decoupage något lämpligt svagt absorberande chassi. Vad du kan använda den här tekniken? På följande grunder:

 • Virke av någon behandling (utan impregnering, med impregnering, polerade eller inte målade, lackerat). Bara måste förbereda en särskild lista av verk och tiden för att förbereda kommer att vara annorlunda.
 • Plywood, behandlas eller inte.

Även en vanlig blomkruka kan vändas till ett konstföremål

Som ni kan se, fast listan. Inte lämpliga för decoupage endast mycket porösa substrat med ett stort antal oegentligheter. Och så du kan dekorera allt från glas av något slag till möbler och dörrar (som kan vara själva ytan som dörrar och glaspasta).

Instrument behöver lite:

 • Små vass sax (kan vara en bra manikyr eller pappersvaror, medicinsk). Du kan - med några bitar av olika form av blad.
 • Borstar och borste.
  • För mindre artiklar måste decoupage platt pensel bredd 0,8-2,5 cm Pile -. Tunt konstgjord. Dessa borstar bekvämt att applicera limmet, lack.
  • Vid tillämpning av akrylfärg, du målar över basen, är det mer praktiskt att använda en svamp. Men det ger en ojämn mark. I syfte att göra ytan jämn, behövs borsten - platt eller rund, men större (beroende på storleken av produkten).

  Decoupage för nybörjare - börja med köpet av de nödvändiga verktygen

  Alla verktyg. Är det fortfarande behöver kontorsmaterial - linjal, penna, suddgummi.

  Nu ska vi prata om leveranser. På pappersservetter och sedan kommer inte att tala - de är en separat post. Förutom dem att göra decoupage egna händer, behöver du:

  • Akryl vattenbaserad lack. Du kan naturligtvis ta en annan, men det här - den bästa. Luktar inte, inte mörknar med tiden. Denna lack har en annan. Det kan vara transparent eller med viss effekt (glitter, antik, etc.). Ytan kan vara matt, halvmatt, glättat, halvblank. Det passar som en vanlig byggnad, och speciellt för decoupage (dyrare).

  Lack, färg, lim - allt detta måste vara om du vill lära dig decoupage

  Att skära du kan använda någon bra sax

  Det är allt som kan behövas, så att åtminstone kräver decoupage för nybörjare monetära investeringar, men inte mycket stora.

  För decoupage används servetter och papper med tryckt mönster. De är limmade till ytan, täckt med lack. Det finns följande typer av material för den typ av inredning:

  • Servetter. Oftast är de tre skikt - de två nedersta används. Figur anbringas på överfolien. Han separeras och används i arbetet. Arbetet med servetter ska kunna, eftersom de är mycket tunna, sträckte, urinblåsa, slits. I allmänhet behöver du en viss färdighet att arbeta. En vävnads decoupage för nybörjare - det är inte alltid lätt. Det genomsnittliga priset - 12-18 rubel per förpackning.

  Servetter för decoupage - mjuk och tunn, är det nödvändigt att noggrant arbeta med dem

  Decoupage papper kort - du kan prova på plana ytor

  I allmänhet, även med hjälp av speciell pasta för att skapa tredimensionella bilder, konventionell fotografi, vilket avlägsnade det undre skiktet av papper och andra ritningar. Men att arbeta med dem är inte lätt, och det är inte decoupage för nybörjare och för dem som har utvecklat sina färdigheter.

  Den huvudsakliga idén med decoupage - att dekorera ytan av en bild eller ett mönster. Kreativa processen och begreppen "rätt" eller "fel" är det inte. Yta och ritningarna är olika, eftersom olika metoder används. Bara behöver välja en metod som bättre blir du.

  Decoupage flaskor - en bra start för nybörjare

  Det enklaste sättet att börja lära decoupage med limning stora fragment. När du lär dig att limma tyg utan veck, kommer det att vara möjligt att gå vidare - att utveckla metoder för tillämpning eller volym decoupage krekelyurnogo lack. Under tiden ska vi förstå hur man arbetar med stora fragment.

  Framför allt måste vi komma ihåg att vävnaden decoupage för nybörjare måste börja med förberedelserna av basen. Det bör vara jämn, slät, utan gropar, scherbinok, Gorbikov (utom de som specifikt tillhandahålls). För att hjälpa - kitt och sandpapper. Efter det att ytan är i linje, är ämnet belagt med jord (vald i enlighet med den typ av material) och belades sedan med vit färg.

  Basen bringas till det ideala tillståndet, täckt med jord (om vpitvayuschee) och målade med vit akrylfärg

  Ett steg för att tillämpa vit färg krävs. Det faktum att servetten är mycket tunn, och de blir genomskinliga när limning. Om de sitter fast på den vita ytan, är siffran fortfarande ljusa. Om ytan är färgad eller mörk, det är märkbart blekna, ingen önskad effekt. Eftersom färgen bör tillämpas även på plast eller keramik, och eventuellt i flera skikt.

  Först måste du bestämma i vilken form för att använda en servett.

  • Om ytan är platt, kan det limmas helt.
  • På det hela taget krökta ytan inte limmas. Det är nödvändigt att dela upp det i fragment. De kan:
   • cut;
   • riva.

   Decoupage servett tår, om fint mönster och klipp ut fragment om stora

   Hur skulle besluta att riva en servett eller klippa element från det? På storleken av figuren. Om fragmenten är stora, har en klart definierade gränser, de skärs. Om mönstret är bra, kommer att klistras bredvid varandra, de är trasiga. I detta fall kommer det att bli lättare att kombinera kanten.

   Välj hur du vill hålla servetter till decoupage, du kan bara empiriskt. Vi är i första hand bestäms av det faktum än det kommer att limmas. Du kan:

   Lim på spiken är inte värre än lim. Men efter torkning inget du inte redan smozhete- servetter är nästan monolitisk med produkten. Om det är något du inte gillar, kommer chansen inte att förändras. Eftersom nybörjare använder ofta PVA lim - det är billigare, bekväm att arbeta med honom.

   Oftast använder utspädd vitt lim

   Om du väljer att använda PVA, måste tänka (eller försöka) använda den i utspädd eller utspädd form. Oftast är den ut med vanligt vatten i ett förhållande av 1: 1. När en sådan klisterkomposition, är det nödvändigt att vara beredd för att säkerställa att vatten blöt bindan kan sträcka sig i olika riktningar, från riv vårdslösa rörelser. I allmänhet är det nödvändigt att justera.

   Före drift färgade skiktet separeras. Det och kommer att hålla

   Limstift - också ett bra alternativ ... om du får sprida alla bubblor och rynkor. Normalt slår på släta, hala ytor. Om ytan är ojämn, är det mycket svårare. Arbeta säkert med äggvita, men det är specifikt, så om du vill, du måste försöka.

   Hur och var att applicera limmet

   Hans första mål är att decoupage nybörjare väljer oftast en liten storlek. I grund och botten är det en bra idé. Här är det bara önskvärt att formen var enklare: utan en stor mängd kurvor.

   Om objektet är en liten dekoration, kan du använda en borste eller fingrarna för att applicera limmet. Samma "verktyg" plattar sedan servett. Brush används platt eller sann - som det är mer praktiskt. Många människor tycker om att arbeta med fingrarna - du kan känna alla rynkor.

   Du kan arbeta med en borste eller fingrarna

   Vid limning av servetter för decoupage adhesiv kan appliceras på objektet eller på en servett. Och gör så och så. igen, igen, finns det två tekniker när de appliceras på servetten:

   • Limmet appliceras jämnt på hela klistras stycket anbringas på substratet mitten. Rörelser från insidan till utsidan för att driva luftbubblor och veck rätas.
   • I mitten fragmentet hälldes viss mängd lim. Nästa steg är desamma: läggas vid basen, utjämning.

   I den andra tekniken är lättare att handskas med bubblor och veck - med ett stort antal halvflytande lim är lättare.

   Vad och hur du ska göra - det spelar ingen roll. Det är viktigt att det inte finns några rynkor eller bubblor

   Du kan också göra om limmet sprids på fundamentet: göra en liten pöl på den plats där du kommer att klistra in fragment, låg, och att lyfta kanterna, driva ut bubblor och rynkor jämnas ut.

   Decoupage plan yta: Adhesiv järn +

   När dekorera en plan yta, kan du göra enklare än genom vävnaden för att driva bubblor. I den grundade ytan appliceras ett skikt av lim eller PVA lim promazyvayut-penna. Smort samt för att undvika att bilda "spår". Vi ger torr. För att påskynda processen, kan du ta hårtork.

   Decoupage teknik med järn

   På den torra ytan och platta lagd servett, släta händerna. Hon lade på en bit papper för bakning och varmt strykjärn på kanten av den mjukstart.

   Decoupage för nybörjare - du kan prova något sådant?

   Grund av det faktum att limmet är uppvärmd, suger det servett. Oftast visar det sig ganska smidigt. När allt är limmad ovanpå fortfarande belagd med lim och låt den torka. Detta är kanske det enklaste sättet att lära sig decoupage för nybörjare.

   Decoupage för nybörjare med en fil för dokumentet (välj en film hårdare), vatten och lim. Denna metod är bra om du dekorera blir fler bilder (klippa ut). Vid mitten av filen, häll vi några rent vatten i den, nedåt, lade ristade fragment. Hans försiktigt räta, utvisa bubblor och jämna ut rynkor. Poolen vatten är inte svårt.

   Fragment räta i vatten innehållande

   När utbyggbart fragment, upp en fil kant och slå vattnet. Mönster förblir vidhäftad till en jämn film. I detta läge dig "prova" och leta efter den bästa platsen för honom.

   Att hitta den plats där du vill placera dekoration, sätta en siffra på filmen och dess mjuk start. Detta är en mycket svår tid. Det är nödvändigt för att uppnå fast, åtminstone en kant av servetten. Efter att det ingriper med en av kanterna hos bilden, gradvis utjämning och gradvis lyfta kanten av filmen, för att uppnå servett var kvar på botten. Om du agerar så småningom, lite i taget fastnar i botten av bilden, bubblor eller rynkor uppstår. Denna metod är lämplig för nybörjare decoupage.

   När den ena änden är fast, är allt lätt

   Det sista steget - att fästa servett päls med utspädd vitt lim. Efter torkning den redan applicera skyddslackskiktet.

   Detta är inte en metod för bindning servetter till decoupage. Dessa är små knep och tweaks som kan hjälpa snabbare eller bättre klara av veck.

   1. Innan hantera skurna bitar av fuktad med vattendimma. Trasa sträckte torkar den inte komprimeras. Om hon blev allvarligt skev, det strykas. Använd sedan som vanligt. Eftersom papperet redan slå ner, nästan det inte sträcka. Allt går lättare.
   2. Fukta fragmentet akryllack i form av en aerosol. I detta servett kommer att bli tufft, inte sista och inte bildar veck. Men lackerad, hon inte missa limmet eftersom ytan päls med lim och limma den till den behandlade vävnaden.
   3. Blöt en servett, som redan ligger på marken (torr) och därefter limma den promazyvat. Här för att förklara svåra, titta på videon.

   Om ytan är dekorerad med små taggiga fragment som är nödvändigt för att få en enda enhet, en borste eller fingrarna räta kantfragment. Om någonstans det är färg oegentligheter, skilsmässor och måla önskad färg fläcken rayed bas.

   När ytan redan har blivit inte mycket våt, ännu inte torkat kan vara tunna penslar och akrylfärger dra detaljerna, lägga ljusstyrka och klarhet.

   Nästa steg - att dra kanterna på produkten. Det finns olika metoder. Där något måste exakt trimma kanterna till prokrashivaya sidovägg, där det är möjligt linda en handduk på baksidan och det finns lim. I allmänhet är det också en vetenskap.

   Att den typ finish - det är inte mindre kreativa processen

   Efter det kan du lämna produkten för att torka. Du kan använda hårtorken att påskynda processen, men det är nödvändigt för att hålla det på en respektabel avstånd flyttar hela tiden och titta på torkat upp jämnt. Om efter torkning, ser du att på klister drapera har ett veck, fortfarande kan rättas till. Ta en finkornig sandpapper att slipa. Vi agerar försiktigt för att inte skada bilden runt.

   Den torkade produkten är belagd med akryllack, vattenbaserade. Du kan också använda andra, men detta är erkänd som den bästa. Applicera ett första skikt, efter torkning -andra. Detta är möjligt och kommer att sluta, men om aktiv drift förväntas (lådor, stolar, etc.) lager av lack kan vara mer - tre eller fyra.

   Foton av produkter i decoupage teknik

   Lär dig tekniken - det är inte dåligt, men inte veta kapacitet, är det svårt att föreställa sig vad som kan göras och vad som kan förväntas. Några bilder för att hjälpa dig att bestämma vad du eller kan vilja göra.

   Omvandla en gammal tabell i en ny och mycket ovanlig - det är kraften i decoupage

   Decoupage för nybörjare: en standard badrumsmöbler har blivit en årgång

   Tråkig standard kök kan göra ett konstverk

   Förvandling av de gamla köksluckor

   Avföring - är det också ett konstföremål

   Denna teknik kallas omvänd decoupage - glas klistra servetter ansikte

   Vad du behöver decoupage flaskan? Vad du behöver decoupage nybörjare?

   Word decoupage bokstavligen översatt från franska betyder "razrezanie9raquo, eller" raskroy9raquo;. Följaktligen decoupage - en teknik som designobjekt skära pappers motiv.

   Decoupage - Ett gammalt dekorativt teknik i ämnen inredning och möbler, som är noggranna carving illustrationer av olika material (papper, tyg, etc.), och sedan fästa dem till ytan som skall dekoreras.

   Ursprunget teknik leder till medeltiden. Medan decoupage som konstform nämndes först i XV-talet i Tyskland, den största popularitet har tjänat i XVII-talet i Venedig, där vid den tiden var på modet möbler, inläggningar med kinesiska och japanska motiv. Men en sådan entusiasm var inte alla tillgängliga. Därför kom den venetianska mästare upp att göra simuleringen med inläggningar beläten som fastnat på ytan av möblerna.

   Populariteten av denna idé växte processutrustning har kontinuerligt förbättrats och decoupage nådde toppen av sin berömmelse i England XVIII-talet. Även på detta sätt var dekorerad inte bara möbler, men hela rummet.

   decoupage teknik har inte förlorat relevans i dag.

   Decoupage används för att dekorera hattar, skor, accessoarer (armband, klockor), tallrikar och brickor, juldekorationer, för att skapa exklusiv interiör.

   Med den här metoden kan du enkelt förvandla en gammal låda eller en låda från under grönsakerna i en elegant möbel. En flaska som bör kasta i rätt händer kan förvandlas till en oumbärlig blomvas.

   Men det är inte allt, för vad som behöver decoupage. Denna teknik inte bara tillåter dig att spara på inköp av nya objekt av interiören, men också andas nytt liv i dem, göra dem till unika saker som inte kan hittas i butiken.

   Vilka material behövs för decoupage?

   Idag finns det många saker som underlätta och påskynda processen av den traditionella tekniken. Skickliga hantverkare kommer inte att vara svårt att plocka upp den nödvändiga "ingredienty9raquo; för en specifik typ av jobb (t ex för att dekorera plattor). Men nykomlingar modern olika verktyg och material och ibland även skrämmande.

   I stora städer, varje dag blir det mer speciella butiker av varor för kreativitet. Och de som har beslutat att göra decoupage, på grund av deras oerfarenhet rusar exakt var de är artiga konsulter försöka sälja märkesmaterial och verktyg. Men du kan köpa oftast i vanliga pappers butikerna nästan alla det viktigaste du behöver för decoupage nybörjare, och många gånger billigare. Även om det är möjligt att för vissa material kommer fortfarande att gå till specialbutiker.

   Här är en lista över vad du behöver för decoupage nykomling:

   • vass sax;
   • syntetisk borste, företrädesvis med en platt-tip (i naturlig lutning villi);
   • maskeringstejp;
   • hårtork.
   • varje duk med ett mönster, skärning från ett magasin, tryckning och liknande;
   • jord eller enklare, vanliga akrylfärg i vitt;
   • enkel PVA lim (utmärkt substitut för speciellt lim för decoupage och är mycket billigare);
   • mycket fin smärgelduk;
   • Akrylfärg (vilka färger behövs för decoupage - bestäm själv, det kan antingen färgat eller metalliskt, det vill säga i guld, silver, brons, koppar och så vidare, kan köpas som en uppsättning eller individuellt);
   • akryllack (åtminstone till utseendet, han och mjölkvit, blir transparent efter torkning);
   • lösningsmedel bläck eller uyatspirit;
   • trä kitt behövs när man arbetar med träföremål.

   3. Ytterligare material:

   • knaster (för bildandet av sprickor);
   • bitumen (för åldring);
   • silikon (för 3-D-effekt).

   Beroende på vilken typ av yta som skall dekoreras och önskad effekt du vill få, det finns fem typer av performance decoupage.

   Den vanligaste - en direkt decoupage. Vad som behövs för nybörjare och är den mest lämpliga, eftersom det är den teknik som ligger till grund för alla andra. Direkt decoupage är en ritning av bilder på nästan alla ytor utan onödiga effekter.

   För dekoration av transparenta glasföremål finns det omvända decoupage teknik. Dess väsen ligger i att limning applikation på baksidan av ytan.

   Tre andra tekniker är mer komplexa och inte lämpar sig för nybörjare dekupazhnika:

   1. Konstnärlig decoupage är en union i helheten av flera tekniker och effekter.
   2. Volumetric decoupage. För dess genomförande, utöver en standarduppsättning av föremål kräver särskild pasta, små bitar av vävnad och / eller naturliga material (stenar, äggskal).
   3. Dekopatch - decoupage blandningen och patchwork (patchwork). Den är gjord av ett flertal bitar av papper.

   Som med någon process, och dekoration i decoupage teknik är de viktigaste stegen i arbetet, som är nästan alltid utförs i följd:

   1. Rening dekoration objekt från föroreningar (etikett, plack) med användning av en alkohol-haltig lösning.
   2. Beläggning av akryllack yta.
   3. Tillämpning av primer rockar eller vit akrylfärg.
   4. Övermålningsakryllack.
   5. Slipning.
   6. Sätta ritningen.
   7. Ytterligare ett lager av akryllack.
   8. Podrisovki konst process, tillämpningen av grundläggande bakgrund och så vidare.
   9. Akryllack beläggning i flera skikt.
   10. Dekoration, skapa olika effekter (t ex uppnår effekten av sprickor cracelures applikationslagret) w
   11. Tillämpningen av den sista vapenakryllack.

   Vid drift i den omvända tekniken decoupage ändra ordningen av några steg: först appliceras craquelure (om nödvändigt), sedan bilden är fast, då finns är dekorerad med hjälp av mönster av frimärken, den viktigaste bakgrunden.

   De vanligaste ämnena för dekoration är olika lådor, tallrikar, skåp och luckor glasbehållare.

   Generellt dekorera burkar och flaskor är ganska enkel. Listan över vad du behöver för decoupage flaska, praktiskt taget inte skiljer sig från den typiska listan: grundläggande verktyg och material är desamma.

   Det finns bara en varning när man väljer hur man kan inreda. Såsom angivits ovan, är formuleringen av klara glasytor omvänd decoupage teknik. Denna regel är ofta appliceras på en plan yta som skall dekoreras, såsom en platta, ett glaslock eller en dörr och liknande. Flaskor kan dekoreras som framåt, bakåt, och båda metoderna tillsammans.

   Vad du behöver decoupage flaska ännu, så detta är bara en definition, vad som kommer att vara din hacka: en vas, oljetank eller bara dekoration för tröskeln.

   Utföra dekorera i decoupage teknik - en kreativ process. Men även här finns det vissa saker som inte förlåter misstag, som är typiska för nästan alla nybörjare.

   De vanligaste är följande:

   1. Till att börja arbetet med en oförberedd och neprogruntovannoy yta.
   2. Applicera inte en avslutande lager av akryllack.
   3. Brådska och bråttom.
   4. Olägliga rengöringsverktyg.
   5. Bildutjämning limmade fingrar.
   6. Med hjälp av gouache och akvareller i stället för akrylfärger.
   7. Blanda färger direkt i en burk.

   Ibland händer det som verkar göra allt rätt, efter alla steg och punkter, men resultatet är inte mycket trevligt. Som du aldrig har haft en, följ råd decoupage artister:

   1. Det är omöjligt för ett och samma ställe för att hålla borsten mer än två gånger.
   2. Vrid borsten på limmet.
   3. Rör om färgen med en liten marginal, så att du kommer att ha något att tona ansökan kant eller bakgrund efter torkning.
   4. Ytan på plast behöver göras lite grov med sandpapper för att med henne eller inte skalade färg eller illustration.
   5. Innan du börjar dekorera järn banker, är det nödvändigt att sätta en grundfärg, som utan det snabbt skal färg.
   6. I syfte att uppnå en jämn beläggning av bakgrunden, anbringa färg är inte en borste, svamp och skum med de små hålen.
   7. Känn dig inte ledsen för det sista lackskiktet, det vill säga. E. är täckt av flera lager.
   8. Innan limning bilderna tryckta tidningen eller andra värdepapper bör de vara våt, då det minskar risken för rynkor.
   9. Ansökan klistras på en mörk bakgrund blir det nästan osynlig, så du bör undvika mörka färger eller en bild, tillämpa en ljus bakgrund.
   10. Craquelure Applicera med en svamp, då sprickor blir mindre och "begut9raquo; i olika riktningar.

   Decoupage: nyttiga och praktiska tips för nybörjare

   När ses på Hantverks mässan på en fest, har några kollegor vänner söt liten sak med ett intressant mönster kan vi för första gången att höra denna märkliga ordet "decoupage". Vad det är - det är ännu inte klart, men det är mycket intressant och vackra utseende. Information om denna form av hantverk kan hittas i Wikipedia, på specialiserade platser och forum. Bläddra igenom sidorna i webbplatser, ser vi att decoupage - det är mycket vacker och spännande. Och slutligen, väljer att göra det själva, att ställa en rad frågor: vad man ska göra, vad man ska köpa, hur man startar, inte förstöra den första skapelsen? Dessa frågor jag frågar mig, och innan du försöker att emittera i tekniken "decoupage" sitt första jobb. Efter att ha åter läsa ett fåtal platser, insåg jag att decoupage - det är enkelt: skära ett tygstycke, missade topp med vitt lim, och få en vacker och användbar sak i huset.

   Trots att information om Decoupage för nybörjare har läst en hel del av de tips tycks mig överflödig, och jag ville inte ta hänsyn till dem, men något som inte läsa eller har beslutat att göra sin egen väg. Jag måste säga att min första experiment visade katastrofalt hemsk och fruktansvärda.

   Det var bara besviken första upplevelsen av att besöka flera mästarkurser och återigen åter läsa många användbara forum - Jag bestämde mig för att försöka igen.

   Nu, som sammanfattar all den information som jag hittade på olika internetresurser som används sig i praktiken - Jag kan ge några råd till de unga kvinnorna som också vill prova denna spännande och kreativa hantverk - decoupage.

   Jag måste säga, om du vill prova det bara en gång - det är bättre att gå till närmaste hobby butiken på master class och göra det första arbetet under ledning av en erfaren herre. Och om du redan har försökt och "sjuka" decoupage, du vet exakt vad det är du inte släppa taget - börja arbeta hemma.

   Vad tar det för decoupage nybörjare mästare

   akryl primer - för bättre vidhäftning av akrylfärger på den yta som skall dekoreras och för att minska förbrukningen av färg själva. Du kan naturligtvis helt enkelt primas med akrylfärg, men tro mig: en bra grund - detta är en "Long Life" produkter i framtiden.

   akrylfärg - Du kan ge fritt utlopp för din fantasi och plånbok. Om du vet hur man blandar färger - vitt och köper bara tre grundfärger: gul, röd och blå - om inte, ta en färg i olika färger.

   sandpapper - stora och små, för slipning av alla oegentligheter.

   Borstar och skum tamponchiki - För tillämpning av färg, lack och sticker bilder. Var noga med att vara i den arsenal av en mjuk borste, är det bra att släta ut rynkor i servetten.

   För decoupage lim eller PVA lim - du kan använda alla, men av erfarenhet kan jag säga att kvalitet innebär för limning servetter - 50% av din framgång.

   Bilder för decoupage - kök och dekorativa servetter, decoupage kort, rispapper, spets papper, tryck, fotografier, urklipp från tidningar - vad du vill.

   Tur för decoupage - för mellan- och efterbehandling rockar och skydda ditt arbete. Behöver akryllack (matt, glansig) för en hobby eller en konventionell byggnad. För jobb som sedan kommer att bringas i kontakt med vatten (köks Boards, burkar för hårda, kam, etc), är det önskvärt att använda en vattenbeständig parkett, möbler eller yacht lack.

   Redan har köpt alla material och slutligen du börjar kreativitet - vrida något fult och / eller onödiga i nuet, ett konstnärligt mästerverk.

   Dekorera decoupage teknik kan vara vilken yta som helst: glas, trä, plast, kartong, metall, etc. Det är endast nödvändigt att välja rätt för var och en av dem lämpliga primers, färger, lacker.

   Vad du behöver göra för att inte förstöra arbetet?

   Inte upprepa mina misstag, följa de regler och procedurer nedan får inte smonevatsya kommer resultatet av den första esperimenty inte göra dig besviken, som jag när jag gjorde mina första steg i decoupage. Så, för att den gyllene regeln för nybörjare decoupage.

   Varje yta måste slipas med sandpapper (andra än glas) och / eller avfetta (glas, plast)

   plast polerad för att ge den struktur och bra grepp med den jord och akryl. I själva verket, plast - den svåraste material för att dekorera med honom ofta "slirar" måla under drift objekt.

   träytor hanteras strikt sandpapper längs träets ådring att vara "mjuk". Om du gnuggar sandpapper över, göra ännu fler oegentligheter och grader. glas Vi måste avfettas med alkohol, fönsterputs eller aceton.

   metallytor bearbetas sandpapper för att rensa bort dem tidigare lager färg eller rost.

   Krävs primade ytan före applicering av färg

   Till exempel, trädet - ett poröst material som absorberar vattenbaserade akrylfärger. Som ett resultat, akryl kan "gå till" ojämn och behöver en hel del lager. Vid användning av marken på en yta av trä - som om tejpade över äkta trä porer och de efterföljande lager av färg fastställa mycket smidigt. På alla ytor alltid synlig om det är väl laddad.

   Innan decoupage att täcka arbetsytan med vit färg

   Även om det finns inte mycket erfarenhet - se till att hålla sig till de vita pjäserna och sedan måla runt någon annan bakgrund. Inte för inte som våtservetter görs med två lager av tre lager vitt. På ser en vit bakgrund bilden ljusare, huggen ur servetter. Om ett vitt lager lidit ojämnheter - då de kommer att visa genom den limmade trasa. Vid limning även den ljusaste servett på bakgrundsfärg - teckning kan helt enkelt "förlorade". På bilden en märkbar skillnad i ljusstyrka bara limmad till glassplitter (vänster) och primad glas (till höger).

   Primer och färg appliceras endast i tunna skikt

   Det är bättre att använda 3-4 tunna lager av färg för att jämnt täcka ytan (de kommer att vara mycket starkare grepp om) än 1-2 tjockare (och det finns en stor sannolikhet att de kommer att falla av).

   Till att börja träna i decoupage med små fragment

   När lära sig att limma dem utan veck - gradvis öka storleken på de limmade tygbitar. Bindning av fragment ska alltid börja genom att utföra en borste från mitten till kanterna för att likformigt sträcka bilden i olika riktningar, och kör försiktigt ut från under den, luftbubblor.

   Rynkor och ojämnt mönster behöver sand eller kamouflera

   För dessa ändamål använde volym slinga om, naturligtvis, tillåter tanken på ritningen. Även den vackraste och storslagna arbete kommer inte tittar noga, om på en servett för att vara synliga veck och veck.

   Ju fler lager av lack - desto bättre

   Om du redan är nöjd med slutresultatet - fixa det flera lager av lack. Vissa särskilt duktiga yrkesmän inom decoupage tillämpas från 50 till 100 lager av lack! Då arbetet är som en fabrik.

   Skötsel av verktyg för decoupage

   Glöm inte att tvätta händerna, mochalochki, tamponchiki, och allt som du använder på jobbet och dina verktyg kommer att pågå en lång tid. Under drift, måste du ha på bordet ett glas vatten och omedelbart sätta honom i penseln, och sedan tvätta med rinnande vatten och tvål.

   Bra torr varje skikt

   Varje steg: dra av jorden, färger, limning mönster, etc. nödvändigt att tillräckligt torr och går vidare till nästa steg endast absolut torr (om inte annat anges i de instruktioner till speciella organ, såsom craquelure, förgyllning Potal).

   Och viktigast av allt - skapa, experimentera! Du kommer verkligen få den sanna mästerverk. Kom till något företag med entusiasm och beslutsamhet. Och låt dina produkter förvandlas med hjälp av decoupage, glädje med sin skönhet och dig och andra.

   Artikeln är speciellt beredd för MirSovet.ru - http://mirsovet.ru

   Om du gillade den här artikeln kan du dela det c dina vänner genom att klicka på sin favorit ikon sociala nätverk

   Lägg till en kommentar

   Observera :. är inte meningsfullt kommentarer som endast består av uttryckssymboler som inte hör till ämnet, etc., kommer inte att publiceras.

   Tack för din förståelse.

   faktiska

   Salt lampor: användbara egenskaper, applikation, kontraindikationer

   Romantisk kväll för en älskad

   Hur man klär ett barn för en promenad på vintern och hösten

   Sök på plats

   Hur ta hand om orkidéer. Tips för nybörjare florist

   Hur man ordentligt hand om violer: vattning, jorden, gödsling, sjukdom

   Scheffler: typer, skötsel och underhåll, reproduktion, sjukdom

   Decoupage: nyttiga och praktiska tips för nybörjare

   Bröllop frisyr i grekisk stil

   © 2010-2017 MirSovet.ru enkla lösningar på komplexa problem. Villkor kopiera artiklar.

   Webbplatsen administration är inte ansvarig för innehållet i reklam som placeras på webbplatsen. Privacy Policy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 + 4 =