dekorativa krukväxter

Dekorativa och lövfällande krukväxter: foto och namn

Varje ägare som bestämmer sig för att ha i sina hus krukväxter, bedriver sitt mål. Någon vill göra mer attraktivt ett särskilt rum, och någon försöker behålla sitt hus renare luft. Det finns en hel del för vilka krukväxter är som små barn, för vilka de vill ta hand om och sköta.

Men de som ännu inte är väl förtrogen med de växter, inte skada att bekanta sig med dem närmare. Alla krukväxter kan vara representerade i flera grupper:

Dekorativa blommande krukväxter

Denna grupp är den mest talrika av alla presenteras. De fånga uppmärksamheten hos färgen på blommor, längd blomning och liv.

Ganska populärt i gruppen prydnadsväxter krukväxter är krukväxter, odlas i krukor, att många används som buketter. Den mest kända bland dem är gullvivor. Men de är kortlivade glädje för ägaren av bräcklighet. Därför snabbt blekna, och sedan gå in i ett vilotillstånd. Men om ordentligt hand om dem, kan deras rotsystem förblir aktiva och på, och på hösten kan de transplanteras in öppen mark.

  • Hyacint. Denna anläggning är populär bland många florister varaktighet blomning, som varar några veckor. Bäst av allt, det växer där de kan ge solljus, måttlig vattning och cool. Du måste också ta hänsyn till att belyser ihållande lukten av hyacint, som dåligt kan påverka på individer.
  • Crocus. Dessa gullvivor kännetecknas av sin rika palett, men de är mycket noga, så förutom täta vattning de kräver extra belysning och utfodring.
  • Primula. Denna anläggning kan konkurrera på lika villkor med drottningen av blommor - steg på en mängd olika färg och mättnad. Många florister inkludera det ofta i gröna hörnet, att veta hur lätt det är att ta hand om henne och hur vackert det kan vara under blomningen.
  • Krysantemum. Inte så svårt att växa hemma och hösten krysantemum. Denna uppgift förenklades av det faktum att i butikerna kan du köpa frön av olika lågväxande sorter. Anläggningen är kompakt, så kan dekorera någon fönsterbrädan. För många trädgårdsmästare denna blomma är en favorit på grund av olika färger, samt enkelt underhåll. Många blomsterälskare fira mångsidigheten hos denna växt, så på sommaren med en blomkruka kan hållas på en balkong eller terrass. Om trädgårdsmästare är bekant med trick av växande krysantemum, har han denna blomma kan blomma så tidigt som i mitten av sommaren.

Finns idag för att odla hemma krukväxter kan presenteras som två stora grupper, vilka skiljer sig från varandra blommande perioder. Den största representation i dem har anläggningar där blommor avslöjas under sommaren. Därför, om du lägger till grön hörn ett par vaser där zimnetsvetuschie växter växer, du kan när som helst på året för att njuta av grönskan.

Men gör en sådan flora ägaren att vara mycket uppmärksam på varje planta. Det är dock viktigt att komma ihåg att blomsterarrangemang var så harmonisk. De bör ge varandra bekväma förutsättningar för utveckling, samt att presentera samma krav på temperatur, vattning och belysning.

Sun-Blommande krukväxter

Dessa blommor eftersom de ger tillräcklig belysning kan också Vänligen trädgårdsodlare sina knoppar.

  • Hippeastrum. Företrädaren för löken är en perenn växt som lyckades vinna hög popularitet bland trädgårdsmästare på grund av dess ovanlig design färger.
  • Senpoliya.Fialka kallas nyckfull växter som kräver särskild omsorg. Trots detta är det fortfarande en populär inomhus blomma.
  • Komnatnaya.Etot geranium blomma tål direkt solljus. Men fortfarande för länge i dessa förhållanden kan det inte. Negativt påverkar bristen på ljus pelargonium. I detta fall lämnar den börjar falla, så småningom utsätta stammen. Flower representerar eftersom den har medicinska egenskaper.
  • Orchid. Denna blomma växer bra i hemmet bara när du skapar det för optimal temperaturkontroll och regelbunden vattning. Nybörjare trädgårdsmästare, är det önskvärt att få en första erfarenhet av växande krukväxter med lättare kvaliteter. Om landningen var en framgång i framtiden för orkidéer kommer att skapa optimala förutsättningar för tillväxt och blomning, kommer det under många år för att behaga sin ägare skönhet.
  • Clivia. Odla den i bästa lägenheten där det finns omgivande belysning. När för mycket ljus eller omvänt, inte tillräckligt, det gynnar inte blomman. När det gäller de övriga villkoren är de särskilda rekommendationer avseende dem inte. Clivia känns tillräckligt bra på en plats där det finns en brist på fukt i marken och luften.

Dekorativa och lövfällande krukväxter

Denna grupp är ganska stora, och det omfattar inte bara netsvetuschie växter. Förutom dessa, här och beslutade att tillskriva de växter som är inte särskilt attraktiva blommor. En av dessa är Begonia, som idag ger en dekorativ och blommande och dekorativa-lövträd sorter.

Unika dekorativa gröna växter ger det faktum att anläggningen inte skiljer sig tilltalande utseende i vilande period. Och även om anläggningen inte blommar på vintern, betyder det inte att det kan göra den här tiden på året utan lämplig vård. Bland växterna finns det några som är mycket krävande att olika odlingsförhållanden.

Beroende på förekomsten av växter av denna typ kan representeras av följande grupper.

En framstående representant för denna grupp är tradescantia. Hem till en blomma som inte skapar ett besvär att ta hand om och lätt att sprida, är tropiska skogar i Amerika. En av funktionerna i Tradescantia är att det snabbt ökar i storlek. Det är inte förvånande att det har använts i stor utsträckning för dekorativa ändamål för dekoration av väggar, fönsteröppningar. Den mest spektakulära anläggning ser ut i uterum och växthus, där förmågan att snabbt dekorera marken vacker matta bildas från ljusa blanka blad.

Denna grupp av växter är inte heller kringgå uppmärksamhet odlare, de innebär ursprungliga utseende.

Erfaren florist denna blomma är känd som "Christmas Star". Det kan förklara de fantastiska högblad, som är av en typ som liknar stjärnorna. Den främsta orsaken till namnet är att denna anläggning blommar på julafton. Men i dag anläggningen har visat all sin skönhet, måste du följa vissa regler för vård. För att göra detta, bör du se till att hans långa dagsljus och regelbunden vattning lämnades.

Denna representant Euphorbiaceae utmärker sig inte bara för sina spektakulära vyer. En annan funktion är den vita saven som visas vid minsta skada. Krukväxter prov är sällan mer än 3 meter. mer imponerande ser vilda arter som kan nå stora och deras bakgrund. Även om bladen med tiden få en annan nyans, inte hindra dem att vara vacker. Den bästa känslan croton på en plats där som bra belysning och en bekväm termiska förhållanden.

Denna typ av begonia är inte mycket som originalet, eftersom den inte har någon dekorativa värde. När det är dags att blomma bör blomma stjälkar skäras, annars anläggningen kommer att slösa vitalitet. Under Begonia Bower livscykel växer ganska snabbt, ofta måste utföra transplantationer. Om så önskas, kan man påskynda tillväxten av antennen delen, som måste väljas för rötterna bit nära kapacitet.

saftiga krukväxter

Detta är en grupp av inomhus blommor är också ganska stora, och omfattar förutom de okända nybörjare trädgårdsmästare och många traditionella arter.

Denna anläggning är uppskattad inte bara för sina dekorativa egenskaper, men också förmågan att läka många sjukdomar. Av störst intresse är de blad och juice, som har tillämpats inom folkmedicinen, hematologi, kosmetika, samt behandling av förkylningar. Särskilda krav på villkoren för odling av denna anläggning inte.

Under naturliga förhållanden, en anläggning hemma i Sydafrika och Madagaskar. Bland dem, ofta stöter på förekomster av den i naturen kan växa till flera meter i höjd. Men innan du bestämmer dig för att växa Jade i huset, måste du ta hänsyn till att en del av bladen av denna växt finns arsenik. Det kan vara farligt för de trädgårdsmästare som håller djur i huset.

Denna blomma är känd som en husläkare. Specialister det värderas med avseende på närvaro av egenskaperna hos biogena stimulatorer. Mycket värdefulla är bladen och saften av kalanchoe, med vilken du kan behandla sår för att stoppa blodet och bekämpa infektioner. Förutom de ovan nämnda fördelarna, kalanchoe attraktiv och opretentiöst i vården.

Modern olika krukväxter smetar träffade någon nybörjare odlare. Därför, för dem är det en särskilt svår uppgift att välja blomman rummet. Du kan dock ge en ganska effektiva rekommendationer. Det är inte nödvändigt att ta upp odling av växter svårt på grund av den lilla erfarenhet. Det är bättre att välja själva välkända sort, som har en lång erfarenhet av att växa hemma. Då de inte bara misslyckats med att leverera ett besvär, men också bidra till att skaffa sig nödvändig kunskap för lite tid att föda upp sällsynta krukväxter.

konst och lövfällande växter

Agave tillhör underfamiljen agave familj Sparris. Homeland Centralamerika, Mexiko, Colombia och Venezuela. Agave är ganska vacker konst och lövträd växter. De flesta arter inte når liten storlek, vilket i hög grad hindrar Fortsätt läsa →

Stromanta (stromante) tillhör familjen Marantaceae. Motherland - Latinamerika. Oftast är det troligt att de dekorativa-lövfällande växter är opretentiös, men denna exotiska, södra belle är mycket krävande att ta hand om. Bit, vilket inte är så, är det omedelbart återspeglas i Fortsätt läsa →

Selaginella (Plaunok) tillhör familjen Lummerväxter, Institutionen lycopsids. Motherland - tropiska Amerika. Odlas som prydnads gröna växter samt representanter för den allmänna avdelningen i princip, inte kan blomma och producera frön. Förökar sig genom sporer, Fortsätt läsa →

Nertera tillhör familjen Rubiaceae, det vill säga en släkting till den mer kända kaffe och gardenia. I vilt tillstånd växer i Latinamerika och öarna i Nya Zeeland. Detta är en sällsynt växt för fönsterbrädor. Saken är den att nertera mycket nyck Fortsätt läsa →

Chlorophytum hänvisar till en familj Sparris. Homeland - södra Asien och Afrika. Detta är kanske den vanligaste inomhus, dekorativa gröna växter. Popularitet fick för sin spartanska enkelhet. Denna anläggning kan rekommenderas till nybörjare Fortsätt läsa →

Haworthia tillhör familjen Ksantoreevye. Hennes hemland - Sydafrika. Denna anspråkslösa saftiga utbredd bland fans av krukväxter. En tillräckligt stor mångfald av arter i allmänhet växa Haworth randig (Haworthia fasciata). Fortsätt läsa →

Hrizalidokarpus tillhör familjen Palm (arekovoy). Homeland - Komorerna och Madagaskar. Liksom alla handflatorna odlas som prydnads gröna växter. Tillväxt formen - enkla eller flerpipiga rosett träd. Parbladiga blad bildar kronan. Den Fortsätt läsa →

Granatäpple tillhör familjen pomegranate. Naturligtvis den växer i subtropiska områden i Medelhavet och i Asien. Under naturliga förhållanden, är ett lövträd. I rummet lämnar kulturen sällan återställer endast när innehållet i den kalla på vintern. Blommor Fortsätt läsa →

Plektrantus tillhör familjen lipped. Naturligtvis den växer i Afrika, Asien, Australien och Stillahavsöarna. På form av tillväxt - detta krypande ört, men vissa arter växer som buskar. Du kan plantera i en kruka med stor inre Läs mer →

Syngonium tillhör familjen Araceae. Födelseplatsen för den dekorativa gröna växter - Central- och Sydamerika. Den representerar scansorial vinstockar. Bladen kan vara självfärgade gröna och brokiga långa bladskaft. Det finns en annan egenskap hos Fortsätt läsa →

Dekorativa och lövträd krukväxter: namn, särskilt odling

Vad tror du, är det möjligt att skapa en hemtrevnad i huset utan krukväxter? Det är möjligt, men tyvärr är det ganska svårt. Men så fort potten gröna vän, så när rummet är fyllt med komfort och värme. Det är därför många hemmafruar är mycket förtjust i konst och lövträd växter. De kan dekorera huset under hela året. Normalt behöver dekorativa blad krukväxter skiljer sig inte frodiga blommor, men de är skugga toleranta och kräver minimal skötsel. I denna artikel kommer vi att prata om hur man tar hand om hushålls blommor, och för detta ändamål har vi valt de tio vackraste "gröna vänner" varje familj.

Alokaziya - Beauty Tropikanka

Alokaziya - är en vintergrön växt med stora och vackra blad, som har en uttalad vita ådror. Hos personer, denna exotiska blomma som heter "Elephant örat". Alokaziya blommar mycket sällan. Men även när detta händer, erfarna trädgårdsmästare föredrar att skära blommor av växten, eftersom det stör aktivt växande blad. Alokaziya, vård som inte kräver särskilda regler, är giftig. Alla delar av anläggningen kan vara irriterande för hud och slemhinnor.

Light. Alokaziya älskar starkt omgivande ljus och tål inte direkt solljus. För denna anläggning kan vara dödligt som en nackdel, och överskott ljus. Den säkraste lösningen är i väster eller östra sidan av huset.

Temperatur. Alokaziya, omsorg för vilken effekt även en nybörjare florist är en värmeälskande växt. Huvudsaken är att det inte lider av extrema temperaturer. Sommar blomma måste tillhandahållas runt temperaturen 20-25 grader, och 18 grader på vintern.

Luftfuktighet. Eftersom skönhet Alokaziya född i tropiska skogar, är den höga och luftfuktigheten mycket viktigt för henne. Tillhandahålla nödvändig fukt anläggningen kan åstadkommas genom att spruta in varmt väder.

Vattning. Jorden i en kruka med Alokaziya bör inte torka upp. Under sommaren behöver riklig vattning, men på vintern anläggningen bör vattnas noga, så att det ruttnande rötter.

En annan populär växt som kan hittas på alla kontinenter - är sparris. Arten av denna blomma har förbättrat dekorativa blad liknar små kvistar, som en nål.

Light. Sparris älskar ljus, men det är bättre att inte lägga den i direkt solljus. Under de varmare månaderna kan tas i den friska luften.

Temperatur. För skillnader sparris temperatur inte spelar någon roll, men för en mer bekväm miljö är bättre att växa med 20-22 grader i den varma årstiden och 14-15 grader på vintern. Naturligtvis utkast till växterna är skadliga.

Luftfuktighet. Priset för sparris är inte heller kritisk, men om du märker att anläggningen börjar gulna och torr, betyder det att all luft i rummet torrt. Därför måste du spraya blommorna ibland.

Vattning. På sommaren behövs vattning riklig. Land bör inte torr, kan det vara lite torr. På vintern ska anläggningen vattnas ibland.

Aspidistra - är en vintergrön växt, som inte har någon stam. Ändå är denna blomma som kallas "vänliga familj". Eftersom varje aspidistra blad har en vertikal flykt. Blooms är denna växt sällsynt, och endast en dag, och är inte särskilt anmärkningsvärd. Men aspidistra bladen ser mycket mer imponerande.

Light. Aspidistra - detta är en av de få växter som kan vara nöjda med en liten mängd ljus. Pot kan placeras på norra eller östra fönstret.

Temperatur. Detta järn dam redo att klara nästan alla temperaturer. Sann vid en temperatur under 10 grader aspidistra skulle känna sig obekväm. Och det bästa alternativet skulle vara rumstemperaturen.

Luftfuktighet. Aspidistra inte kräver särskilda villkor för fukt, eftersom anläggningen kan spraya ett par gånger i veckan.

Vattning. För nejlikor fukt är mer skadligt än bristen på den. Därför vatten fabriken under sommaren behöver du en gång i veckan, och på vintern - 2 gånger i månaden räcker.

Oftast är denna vintergrön buske odlas utomhus. För odling i hemmet med hjälp av japanska euonymus. Plantering och skötsel av dessa växter kräver inte mycket ansträngning, så det är populärt med förädling av lägenheter, kontor och vinterträdgårdar.

Light. Shade växt, bort från direkt solljus det måste skyddas.

Temperatur. Euonymus kan inte tolerera för varmt i rummet, så den optimala temperaturen anses vara 25 grader. På vintern kan anläggningen överleva och vid mycket låga temperaturer, men det är bäst att ge en blomma förhållanden på 6-8 grader Celsius.

Luftfuktighet. För euonymus luftfuktighet spelar ingen roll, så att du kan spraya växten en gång i veckan.

Vattning. På sommaren, vattna växter behöver riklig, men undvika stagnation av vatten i pannan. Vid andra tillfällen bör vattning vara måttlig, tillåter inte fullständig torkning av jorden.

Biophytum - en perenn växt, pandanus. Blomman enda stam, på vilken en spets av bladet bunten. Biophytum - en anläggning med fantastiska egenskaper, kan bladen ut från skadliga yttre påverkan.

Light. Belysning biophytum inte spela en särskild roll. Du kan placera den i skuggan och under starkt ljus. Men om du vill biophytum blommade, behövde han en konstant ljus.

Temperatur. Temperaturförhållanden för odling biophytum bör vara följande: i sommar - 25 grader på vintern - 18 grader.

Luftfuktighet. Anläggningen är i stånd att tolerera olika indikatorer, men föredrar fuktighet större än 50%. Du måste spraya växten regelbundet. Biophytum ideal odlingsförhållanden i växthuset.

Vattning. Vattning anläggningen bör vara enhetliga i hela året. Det tolererar inte torr jord, men också inte gillar träsket rasen.

Brain - vintergrön buske med fantastisk bladverk. Att se denna växt, kanske du tror att det är översållad med ljusa färger, som snöat. Det är därför det kallas "snezhnaya9raquo;. Bladen på denna blomma är ljust grön med ljusrosa fläckar. Brain, vård som bör göras endast med handskar, är giftig.

Light. Denna vackra blomma behöver en ljus diffust ljus och direkt solljus kan bränna lämnar honom.

Temperatur. Sommar - 23-25 ​​grader, på vintern - 16 grader.

Luftfuktighet. Hjärna - tropiska blomman därmed luftfuktigheten bör vara lämpliga, dvs 60% eller mer. Du måste spraya växten regelbundet.

Vattning. Garantin hälsoanläggningar - är ständigt våt-post, så du måste vattna hjärnan genom dagen. På vintern är det nödvändigt vattning att minska lite. Inte föröka sig i en pott träsk.

Dracaena - är det mest populära anläggningen bland alla dekorativa bladverk. Det är inte kräver särskild omsorg, men kan förvandla vilket rum som helst till ett mysigt rum. Förresten, ordet "dratsena9raquo; Det betyder "kvinnliga dragon". I processen att odla en växt stamceller stelnar och bladen växer på toppen, vilket är anledningen till blomman kallas en palm.

Light. Alla Dracaena gillar spritt ljus i varierande grad, beroende på art. Till exempel, växter med brokiga blad kräver ännu mer ljus.

Temperatur. Sommar blomma bättre hålls vid en temperatur av inte mer än 25 grader, men denna siffra bättre vinter sänks till 15 grader.

Luftfuktighet. Även Dracaena och resistenta mot den torra luften i rummet, men det är bättre att spraya den regelbundet. Samtidigt bör det inte finnas några vattendroppar på bladen, annars zagniyut.

Vattning. Under de varmare månaderna dratsenu behöver vattnas 2 gånger i veckan, och på vintern blir det nog och en.

Zamioculcas - Dollar Tree

Zamioculcas har blivit populärt på senare tid, men har redan tagit sin värdig plats i världen av krukväxter. Denna blomma är opretentiös, vilket är varför det odlas inte bara i hemmen utan också på kontor.

Light. Zamioculcas kan växa i skuggan, och i starkt ljus.

Temperatur. Zamioculcas - värmeälskande växter, så du bör inte låta temperaturen under 16 grader. Värme bra, men det anses vara den mest optimala temperatur mellan 18 och 25 grader. Likgiltig till utkasten.

Luftfuktighet. Zamioculcas spray är inte nödvändigt, men för att ta bort dammet från bladen, kan en gång i veckan för att ordna en dusch.

Vattning. Zamioculcas behöver riklig och regelbunden vattning, men jorden bör torka ut nödvändigtvis. Inte vara förolämpad om han kommer att glömma att vatten.

arrowrot anläggning kom till oss från tropiska Amerika. Kännetecknas av blomman av sin dekorativa blad och prålig färg. Man tror att arrowrot - anläggningen är inte för nybörjare, men det är diskutabelt. Uppfyller alla villkor för frihetsberövande kan alla nybörjare florist.

Light. Belysning i vården av denna blomma är en grundläggande faktor. Med en brist på ljus växterna kan krypa upp löv.

Temperatur. Eftersom arrowrot - invånare i tropikerna, hon älskar värmen. På sommaren, krävs det en temperatur på 20-25 grader. På vintern - 18 grader. Arrowrot tolererar inte utkast.

Luftfuktighet. Maranta gillar hög luftfuktighet, och du kan inte alltid göra de vanliga strössel. Det är bättre att sätta potten i en bricka med fuktig mossa.

Vattning. Vattning anläggningen bör baseras på markförhållanden. Mark bör lite torkat upp. också omöjligt att hälla anläggningen.

Epipremnum - en slingrande vinstockar, som kan dekorera varje hörn. Lämnar i form liknar hjärtat. Epipremnum, vård som inte kräver speciella färdigheter, kan rensa rum dålig energi. Förresten, är det troligt att denna blomma förvisar män hemifrån. Men allt detta fördomar.

Light. Anläggningen anses vara en skugga tolerant, men ändå behöver en ljus diffust ljus till dess aktiva tillväxt. Flower Skyddas från direkt solljus.

Temperatur. Sommarblomma själv kommer att känna perfekt vid rumstemperatur, men ger bättre vintern svalare förhållanden (18 grader). När du väljer en plats, anser potten som Epipremnum rädd för plötsliga förändringar i temperatur och drag.

Luftfuktighet. Anläggningen gillar hög luftfuktighet. Därför Epipremnum bör regelbundet besprutas med varmt vatten.

Vattning. Huvudsaken är att jorden fuktas regelbundet. Men överdriv inte, annars rötterna zagniyut.

Om du fortfarande inte värt ett enda kruka med en blomma på fönsterbrädan, då mest troligt, rummet kan inte kallas en livlig och mysig. Skynda springa till blomsteraffär. När allt kommer omkring kan prydnads lövträd krukväxter ingjuta något utrymme vitalitet. Det spelar ingen roll om du är nybörjare i den här branschen, är alla klara. I gengäld får du inte bara komfort, men också frisk luft, är det väl känt att konsten och lummiga krukväxter absorberar koldioxid och frigör syre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

86 − = 85