dekorativa flaskor

Decor flaskor med sina händer - 50 idéer

Varje persons hem är det område av personligt utrymme, som ägaren ska vara i enlighet med deras önskemål och smaker. Det är en balans mellan komfort och funktionell komfort uppnås i hemmet med små detaljer. Nyp av fantasi, några matskedar ledig tid, är ett par bitar av tålamod, halv kopp med kreativitet och ett recept för en perfekt dekoration av ditt hem redo. Dekorera flaskor med sina egna händer är den typ av dekoration verksamhet, som nu kallas "handgjorda", det vill säga något gjort med dina händer. Ganska ofta, vi kasta bort använda objekt eller objekt som verkar ha redan tjänat sitt och rätten till ett andra liv inte.

Dekorera flaskor eller "recept" för deras registrering kan överraska excentricitet, skönhet och elegans.

I själva verket är det bara en behållare, som i sig inte är av intresse, men genom att använda enkla material av glasflaskor kan göra lampor, ljusstakar, vaser, lampskärmar, målat palm penna, lampskärmar, fågelholkar för befjädrade besökare.

Ljuskrona av omskärelse av en vinflaska

Ljusstakar kan vara av tre typer: vanliga i långa ljus, som kräver endast dekoration av glas; stearinljus, ett ljus som täcker med truncate botten; Monterad med truncate botten, i vilken ett ljus monterad på en speciell kedja sträcks genom halsen.

Den mest originella tur vas av flaskor med halsar skär: skivor på några flaskor är tillverkade av olika vinklar och få fullständig ursprungliga sammansättning i minimalistisk stil.

Om vackert matchade färgen på glaset, ens färgen inte behövs. Nu mycket populära användningen av flaskor som lagret "lister" hyllor. Trä hyllor eller bordsskivor borrade hål med en diameter under halsen av flaskan och "spett" i den tomma glasbehållare, som håller utmärkt. Vissa på de övre nivåerna i de öppna halsar hålla torkade blommor och söta prydnadssaker.

Lampan av flaskor med ett ljus inuti

Matlagning och glas skärregler

Innan dekoration på flaskan, bör det stå klart från etiketten eller eventuella innehållet i resterna. För detta ändamål, måste glaset sänkas ned i varmt (inte kokande) vatten i en skål tag i flera minuter. Efter limmet under etiketten släppte sitt grepp, tvättbar svamp papper. Nu glaset är ren och du måste bestämma: om att minska kapaciteten och, om nödvändigt, på vilket sätt. Den enklaste anses omskärelse flaska specialglas cutter. Om detta verktyg är inte tillgänglig, kan du använda en liten tidskrävande, men effektivt sätt.

För att göra detta behöver du:

 • Grov tråd;
 • Alkoholbaserade substans (Du kan använda lacknafta);
 • En skål med varmt vatten;
 • En skål med kallt vatten;
 • Tändstickor.

Flaska på den framtida platsen för snittet är nödvändigt för att linda in i flera lager av grov tråd, väl indränkt i en alkohollösning. Tråd och behöver bränna tills det brinner snabbt rotera behållaren. Sedan sänka den i varmt vatten, som hölls under cirka fyra minuter, plötsligt dra och doppas i kallt vatten.

Temperaturskillnaden kommer att provocera uppträdandet av en spricka i en plats planerad tråden. Den enda nackdelen med denna metod kan inte vara mycket rent snitt. Om du behöver perfekt precision, måste du använda glasskäraren.

Material framställt nödvändiga sektioner kan nu göras för att fortsätta den mest kreativa delen av arbets dekoration. Om du inte kan dra, kommer det inte vara ett allvarligt hinder.

Skisser bild kan alltid hittas på Internet och använda färdiga verk av begåvade konstnärer. Med färger för att definiera helt enkelt är det bästa alternativet vara glas färger, särskilt utformade för glasögon.

Att arbeta med glasfärger avfettning behov som behöver smörja ytan innan du applicerar färgen. Den kan användas akryl, men effekten av det kommer att vara något annorlunda: akrylglas inte måla helt, oavsett hur många lager som du inte är belagda.

Nästa punkt blir stil val, som kommer att målas. Nu anses vara den mest populära platsen målning och målat glas målning. För de första karakteristiska mönstring små droppar-poäng för den andra - nästan omöjlig att skilja likhet med mosaikfönster, sydde ihop från separata delar av olika färger. Kombinera tekniker kräver viss utbildning och "hands fyllda" på ritningen.

Om du är svåra att kasta bort baken, bör det fungera på papper. För nybörjare är det viktigt att komma ihåg att i första hand dragna stora delar av figuren och små saker lämnas till den sista etappen. Det bör reserveras bomullspinnar, varigenom att korrigera mindre brister.

Klistra in som ett sätt att dekorera

En annan utmärkt alternativ utformning av flaskan med dina egna händer kan vara ett glas klistra olika små saker från sidenband och strass till knappar och pärlor. Mycket populära dekor flaskor med hjälp av vanlig garn.

Garnet vidhäftas till glasfibrer och genom olika vändningar skapa en sammansatt bild. Detta skapar effekten av "antika" med rustika motiv. Dessa flaskor ser bra ut i köket.

Dekorera jute flaskor

Speciellt för detta utrymme kan fyllas i en transparent behållare ärtor, korn av majs, hackade morötter och häll det hela livsmedels variation värmas 9% vinäger. Sprid skivor av produkter du behöver lager, hjälper det att uppnå en harmonisk komposition. Kork kan vara antingen en konventionell plugg eller kork täckt med tyg (vanligtvis med ett rutmönster), och linda toppen med strängen.

Flera av dessa flaskor och burkar blir original design som kommer att pryda ett kök hylla.

Colorful sand i en flaska med quilling

Kärnan i decoupage är att överföra bild / mönster på sin yta och fästa en speciell lack. Decoupage är en mycket gammal teknik för att dekorera flaskor och mer.

Hon fick ett nytt liv bara ett decennium sedan, när många mästare började lära sig det från början och så småningom späd med modern design tekniker.

Att arbeta behöver du:

 • borstar;
 • lera;
 • Basis mönstrad;
 • Lac.

Målning på toalettpapper på vinflaskor

Ren yta är belagd med lack överförs och dragning den. Efter torkning mönster för fixering lack. Det är bäst att använda en borste borst för sådana ändamål. Vid bedömning av needle till ritningen kan lägga till kant gjord av sidenband eller pärlor.

flask klistra tidningen hemma enkla och effektiva metoder

Att släppa din fantasi under flygning, kan du skapa en helt magnifik inredning element med sina egna händer, värda konstnärliga utställningar.

Det är tack vare de små sakerna i ditt hem där en känsla av unik komfort.

Detta gäller inte bara dekoration av flaskor: små broderade kuddar, söta prydnadssaker, broderade lakan, pärlstav träd, stickade filtar, målade keramiska föremål.

Du kan alltid göra ett minimum av värme i privat utrymme, inte tillbringat så mycket tid. Och även om du anser att talang för handarbete du inte, bara några timmar kommer att visa dig hur denna fascinerande process.

Decor flaskor med sina händer kan bli inte bara en fascinerande kreativ process, men också en underbar tidsfördriv för hela familjen.

LiveInternetLiveInternet

-kategorier

-Prenumerera via e-post

Hur man gör en dekorativ flaska inredning _ Idéer _ MK

Förmodligen varje kvinna tänkte: hur kan dekorera köket, att införa speciella smak / krydda i det inre. Ty exempel för köket är den viktigaste dekoration av hyllorna ursprungliga dekorativa flaskor. Flaskorna är fyllda med allehanda ingredienser ... mer om det nedan ...

Ingredienser faktiskt kan vara mycket olika: det är färgad salt, ljusa frukt och grönsaker, pasta, kryddor, kaffe, även blommor.

Naturligtvis kan sådana dekorativa flaskor köpas i presentbutiken, men mycket trevligare att göra en sådan mästerverk med sina egna händer. Ju mer det kommer att ta så mycket tid, ansträngning. Och du kommer att njuta den kreativa processen.

Dessa flaskor är inte skäms för att presentera och sätta i hans kök den mest framträdande på hyllan.

Alternativen är många, förutom blommor och grönsaker som anges ovan, kan du använda spannmål, frön och olika spannmål:

Dekorativ flaska med gryn

Dessutom mycket vackra dekorativa flaskor som erhållits från kryddan. För att göra detta genom att gå till marknaden, en näringsidkare av kryddor ringa lite i taget och hela huset mycket noggrant, häll lager av dem i krukor.

Dekorativa flaskor med salt

Och kryddor kan användas som grund, och är det inte. Självklart, om det är arbete hemma och inte en hobby kryddor kommer att behöva en hel del. Så tveka inte att be om en rabatt från säljaren.

Dekorativa salt flaska

Kreativitet, vi behöver:

För Chala på flaskan väl tvättas, steriliseras (ca 3-5 minuter) och torkades.

Nästa, förbereda flaskan fyllmedel: sprida fint salt av behållare, måla i olika färger (dvs salt i varje behållare kommer att vara en viss färg), med förbehåll för att torka saltet. Om en dag, inte när glömma att blanda och bryta ner klumpar.

Nu, efter saltet har upprättats, fortsätter vi till det roliga. Somnar olika färger av salt i den ordningen, vad du kommit fram till dig själv. Vi rekommenderar att du använder en tratt när somna.

Sedan propp och dekorera med band.

Dekorativa butts LCI med grönsaker och frukter

För sådana kompositioner är allt du behöver på samma sätt som i den tidigare versionen, men i stället för salt och gouacher som används av en mängd olika frukter / grönsaker.

Också tvätta, sterilisera och torka flaskan.

Vi fyller ingredienser (exempel presentera bilder av färdiga dekorativa flaskor). Allt prydligt ordnade, med hjälp av nålar eller pinnar.

Nästa Häll konserveringsmedel. Alternativ: koncentrerad ättiksyra, ren etylalkohol.

Täppa med vax eller vax, kork och fantisera med utformningen av flaskhalsen.

Mycket elegant ser inte till brädden full av flaskor och enstaka ört kvistar, eller brännande Chili Peppers. De är fyllda med olja.

Se även de vackra blommor och flaska

Livslängden för sådana dekorativa skapelser av 2-3 år.

Var försiktig, om en familj har små barn. Ta bort och högre dekorativa flaskor av säkerhetsskäl.

 • Dekorativ flaska med gryn
 • Corn - en vit, röd, gul,
 • Rice - skalade, oskalade, mörk, lång, rund,
 • Vete - hela, skalade, kli, mannagryn,
 • durra,
 • linser,
 • Peas - hela, halva,
 • kikärter,
 • bovete,
 • havre,
 • Bönor - röd, vit, brun, fläckiga, små och stora,
 • Frön - pumpa, solros, vattenmelon, melon.
  • Glasflaska, helst några intressanta fin form.
  • Liten salt.
  • Målar "Guash9raquo;.
  • Borsta eller spatel.
  • Den ursprungliga kork.
  • Tejp.

Några rekommendationer för produktion av dekorativa flaskor med frukt och grönsaker.

Canning kan vara allt. Men banker med hus preparat är osannolikt att dekorera ditt hem, även om du försöker mycket svårt att göra dem marknadsmässiga. Ändå finns det mat, och placera den i skafferiet. Men vad händer om du försöker göra konserver, det enda syfte - att ge bekvämligheten av ditt kök, och kanske till och med i vardagsrummet

vad "zakatyvat9quot; Du kan och bör vara? Till exempel blommor. Ja, blommor, bland annat rosor, buketter kvar på semester! En annan mycket vackra små färgglada varm paprika, svamp fina, färgade med vitlök, bönor, små omogna morötter, paradis äpplen, apelsiner, citroner, rädisor.

I rent tvättade och torkade behållarna som nödvändiga råmaterial. Kan vara enhetligt eller lager, men inte blandat. Slående om skiktet, t ex citron skivor alternerande med ett skikt av ökade kronblad eller vitlök.

Dekorativa flaskor för köket: hur man gör och vad man ska använda

Det bästa dekoration görs för hand. Han kommer att uttrycka karaktären av ägarna och kommer att vara billigare kostnad för inköpta etiketter eller guiden. Dekorera kan vara någon dekor ytor och objekt. Köket blir eleganta dekoration redskap och dekorativa flaskor. Låt oss titta på hur man gör dekorativa flaskor för köket och hur du kan dekorera glasflaskor?

Livsmedelsindustrin producerar och glasflaskor och flaskor i olika former, storlekar kvalitet på glaset. Runda och fyrkantiga, breda och långa, med en smal hals och breda, plana eller krökta former, olika volym och yttopografi (slät, fasetterad). En mängd olika flaskor och flaskor är avundsjuka på konstruktion verkstad. När du väljer en behållare för tillverkning av inredning, måste du ta hänsyn till stilen i ditt kök, din förmåga att göra dekorationer med sina egna händer, liksom den bild som du vill ta in ett glas dekoration.

Den yttre form och design av flaskorna måste stödja den valda stilen. Till exempel i köket av högteknologiska organiskt fit flaskor "vid metall" (belagd med ett silver- eller guldfärg). Bright flaska med olika frön, kärnor, blad och blommor organiskt passar in i köket i Provence. Men klassikerna behöver strikta former, så använd rektangulär flaska med en massa frön, bönor och paprika.

Glasflaskor kan vara vit eller färgad, transparent eller ogenomskinlig. Att dekorera insidan (när de dekorativa elementen är placerade inuti flaskan) förpackning behövs med klart glas. För utomhus dekoration (när glas måla bilder, göra en målning eller decoupage, täckt med färgade mosaiker), olika glas - färgad och vit, mjuk och strukturerad.

Dessutom är den sista delen av dekorationen ett dekorativt lock eller annat föremål på halsen av flaskan. Det kan titulera canvastyg i ett rep, vax, papper för decoupage, band.

Exteriör dekoration komplettera fina detaljer: pärlor, fläta, bilder av händer, ansikte och kläder.

Vi ger teknik dekoration av glasbehållare:

 1. Vi väljer en flaska. Ju fler ursprungliga glasbehållare, desto mer intressant blir det ett dekorativt objekt. Det är möjligt att få sällsynta dekorativa flaskor för köket, om du tar en kemisk provrör eller små dekantrar.
 2. My, ren, avfettad flaska eller kokt och sedan torka dem vid behov. Lösa föremål kan hälla i flaskan först efter en grundlig invändig torkning (speciellt färgat salt eller färgad sand).
 3. Att välja vägen för inredningen (utomhus eller inomhus).
 4. Välja material: fyllmedel (salt, korn, frön, grönsaker, kryddor) eller element av yttre dekoration (handdukar, tyg, färg, band, kulor).
 5. Utför inredning.

Heminredning: dekorera insidan av flaskan

Dekorativa flaskor i köket måste stödja temat äta och laga mat. Därför fyller dekorativa flaskor med hjälp av olika livsmedel: spannmål, frukt och grönsaker är bra, lockigt pasta. De är placerade inuti flaskan skikten.

Intern dekoration somnar i flaskan genom tratten. Inlay lägges horisontellt eller snett (för detta flaskan lutas i en vinkel av ca 45 °).

För att placera de frukter eller blommor i glasbehållare som används för frukt tunna stavar eller nålar. Med deras hjälp tillsammans i ett glas citrus skivor, paprika eller blomblad.

Om inredningen torr (färgad salt, kryddor), sedan omedelbart efter placering av flaskan är stängd och förseglad med vax. Om du behöver för att bevara inredningen, det hälls i en behållare konserveringsmedel och först efter det att valsbeläggningen.

Vid slutet av toppen dekorerad med flaska: fyll färgomslag med vax eller paraffin, täckt med säckväv och bundna med ett rep och lindade med ett band, fläta.

Den färdiga dekoration placeras i 1-2 veckor på ett mörkt ställe. Efter det, ta ut och dekorera hyllor och köksväggar.

Filler för dekorativa flaskor

Vad kan fylla de dekorativa flaskor?

 1. Ljusa korn och frön Orange hirs, durra, gult ljus, gröna ärtor, vita, röda och svarta bönor, linser, brun, gul majs. pryder också flaskor av pumpafrön, melon, vattenmelon, frön, spannmål och kaffe. Ibland lägger bovete, ris (särskilt ovanliga sorter - brun, svart, röd).
 2. Små frukter: små röda paprikor, gula skivor av citron, apelsin cirklar apelsin, små omogna morot, små gurkor, äpplen i Paradiset. På vintern, den ljusa färgen på frukt och grönsaker som påminner om sommaren.
 3. Curly pasta - för prydnad eller tematiska bilder.
 4. Kvistar med blommor och blad - används separat från de andra fyllmedel (placerade i en flaska och pour formalin). Till skillnad från andra lösa komponenter, finns blommor placeras i flaskan ordentligt, de simmar och flyta i suspension.
 5. Färgrik salt eller färgad sand. Måla saltet kan vara hemma. För detta ändamål är det nödvändigt att blanda akryl och metallsalt i en skål och placera dem i en timme i en ugn (100 ° C). En gång avlägsnas från ugnen och rör om igen. På detta sätt är det möjligt att erhålla ett salt av annan färg - både konventionella och unika nyans (blandnings olika akrylfärg). På samma sätt sand färg. Andra utföringsform salter färgning: den omrördes med gouache och åldrades under en dag (utan värme).
 6. Mång kryddor (mark- och helhet) - de likna färg salt, är mer lugn, jordnära färger.

Konserveringsmedel för heminredning

Den konserverade inredningen i en flaska? Om du använder den traditionella salt och vinäger, sedan den resulterande flaskan liknar den vanliga bevarande. Att dekorera köket använda sådana lösningar som hjälper till att hålla den ljusa färgen på frukt, grönsaker, bulk fyllmedel.

 • Vinäger, 6% respektive 9% -s' (vi måste komma ihåg att han är lite missfärga råvaror, tillägger gul eller brun).
 • Etanol 70% (det kan något ljusare frukt, grönsaker, spannmål).
 • Vegetabilisk olja (de hälls vissa ört kvistar eller Chile peppar).
 • En lösning av gelatin med socker, förhållandet 1: 1 (för frukt och blommor, grönsaker i gelatin inte se presentabel).
 • Salt-lösning: 4-5 matskedar per liter vatten (används för gröna kvistar och kronblad).
 • Medicinsk formalin (konserveringsmedel ideal för dekorativa flaskor, behåller den ursprungliga färgen av råmaterialet och förhindrar jäsning av frukter och grönsaker i flaskan). Med denna kemiska arbete i skyddsgummihandskar och andningsskydd. Formalin är inte uppvärmd. Varje dekorskiktet hälles separat. För livsmedel konservering inte använder (formalin - gift).

Utanför fönsterdekoration kan utföras av någon lämpligt verktyg. Detta blir en snygg flaska vas, minnesvärda gåvor, dekorationer och köksinredning hem talisman. Hur kan dekorera utsidan av flaskan?

 • Frön (kaffe, majs) - deras ornamental eller klistra liknande mönster.
 • Duk - för kök dekorationer används duk eller säckväv, ibland nylon för målning.
 • Akrylfärg (flaskor belagda helt eller specifika färg färgmönster) och färgades transparent färg.
 • Servetter för decoupage.

Utomhus inredning kräver obligatorisk försvars lack om flaskan kommer att pryda köket eller andra inhemska lokaler. Exteriör dekoration av glasbehållare - är en konst som kräver kompetens att arbeta med material, kunskap om tekniker för inredning och design ytor.

Dekorerade flaskor - den ursprungliga utsmyckningen av de tillgängliga verktygen. De är billiga och föra ett mycket roligt både under tillverkning och i framtiden köket dekoration.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

56 − = 50