Dekorativa gips i köket

Dekorativa gips i köket

I köket hela familjen, njuta av kvällsträffar och semester middagar, inbjudna gäster och familj samlas tips.

Om du precis har startat en reparation och vet inte vad som är olika typer av dekorativa gips i köket, titta på våra bilder och rekommendationer.

Dekorativa gips - det är inte riktigt en bekant för oss, den vanliga gips, murbruk för utjämning väggar.

Denna efterbehandling material, en särskild homogen pastablandning för efterbehandling och dekoration av väggar, tak, strukturer. Den består av små korn av granit, marmor eller kvarts chips, sand och även bitar av alger.

I byggvaruhus ett stort urval av dekorativa plåster, både naturliga och konstgjorda material.

 • Mineral. Torr blandning baserad på cement och murbruk, läggs den till marmor eller granit flis för lindring och elasticitet. Kompositionen var hållbar och motståndskraftig mot fukt och fuktighet.

 • De syntetiska plåster bindemedel - polymera material, exempelvis akrylharts, styren, nylonfibrer, vatten glas, etc. Dessa blandningar säljs färdiga att använda formuleringar.

  Silikon gips (syntetiskt harts) är lätt att applicera, höggradigt duktila vidhäftar väl lämpad för efterbehandling inre och yttre ytor.

  Akryl är lätt att arbeta, "lyssna" på något verktyg, snabbtorkande, elastisk och slitstark. I hjärtat av silikatet - flytande glas, som kännetecknas av vattenångpermeabilitet och beständighet mot mekanisk skada. Detta plåster kallas universell.

 • Erfarna mästare rekommenderar till köket att välja gips på akryl bas.

  Denna väv är mycket praktiskt: resistent mot fett, inte rädd för vatten, inte absorberar lukten av matlagning, men ändå lätt att ta hand om dem, du bara torka väggarna med en fuktig trasa.

  Dagens tillverkare erbjuder ett brett utbud av efterbehandling plåster.

  Låt oss ta en närmare titt på de mest kända typer av gips, som används i köket, liksom bilder av färdiga verk.

  • Struktur. Säkert hört talas om väggen "urkärnade", "päls", "lamb" ... I plåstervikten tillsättes mineralaggregat, kärnor av olika storlekar, som under avsättningen på ytan skapar ett visst mönster: fåror vener fläckar.

  För effekten av slitage i Putsblandning är färglösa granuler. När fogning murslev de spricker och lämnar spår av sliten.

  I hög efterfrågan är väggen "antika", när hela ytan är täckt med små sprickor. craquelure Tekniken - en speciell komposition vid torkning sprickor och spricka podkrashivayutsya emot och allokeras. Denna programförklaring imitation av gamla murar.

  Gamla "Venetian" finish kan ses idag på väggarna och kolumner de gamla katedraler, palats och gallerier. "Venetian" efterlikna de dyraste material: marmor, travertin, granit, mahogny, ädelmetaller.

  Denna dekorativa beläggning för väggar och tak. Nu används mest venetianska stuckatur. Och det verkar som om en riktig rock!

 • Imponerande. Detta utrymme för fantasin av formgivare, kan du skapa fantastiska tredimensionella mästerverk och att experimentera med olika nyanser. Hur väggarna behandlas med en sådan beläggning? Som trä, Lerklining, Tighting papper, djurhud, hackad sten.

 • Sgraffito. Det ser ut som ett plåster ansökan. Med hjälp av schabloner och mallar skärs ut mönster, bilder, inskriptioner och mycket mer. Överens ser spektakulära moln på taket eller familjevapenskölden på väggen i vardagsrummet.
 • Flock. Namnet kommer från det engelska "flock" - en fjäder, en bit. Den know-how tillverkare av gipsblandningar. På den putsade ytan besprutas mattor, cellulosaflufffibrer eller.
 • Smooth gips. Den tillämpas endast i två skikt, och ytan vänder plan och jämn. Kanske den bästa och vanligaste alternativet för ett litet kök eller studiolägenheter. Även dekorativa det kan kallas en sträcka.

 • Vilken vägg dekorativa gips som lämpar sig för ett kök att använda den? Bilder och typer av originella idéer köksinredning.

  För efterbehandling dekorativ beläggning i köket är lämpliga inte bara väggar och tak, nischer, valv och avsatser!

  Och kombinera konsistens, färg och typ av gips, kan du få en snygg design, spara kvadratmeter och bygga ett mysigt hem.

  Egenskaper och prestanda

  Dekorativa gips - en säker, miljövänlig och giftfri material.

  Antiseptiska tillsatser i kompositionen förhindra uppkomsten av mögel och mjöldagg; beläggning av ett brandsäkra, har god ljudisolering.

  Sådana beläggningar tål de dagliga förändringar i temperatur och fuktighet, inte absorberar kök luktar utan rädsla för damm, vatten eller fett kan rengöras moderna tvättmedel.

  Gips - ett mångsidigt material och är lämplig för nästan alla ytor: betong, tegel, gips, trä, metall. Att arbeta med det kräver inga speciella färdigheter, är redo mixar säljs i praktiska behållare, burkar, och materialkostnaden spenderas.

  Seamless. Detta innebär att alla oegentligheter och brister i förklädnad, bli osynlig, och fogar och skarvar och gjorde inte.

  Hållbara och pålitliga material för köket. Motstå en mängd olika mekaniska skador, våtrengöring, solens strålar, barnet inte falla och inte lossnar väggarna under en lång tid inte förlorar sin dekorativa utseende.

  Natursköna plåster härma och skapa alla typer av beläggningar från natursten till mjuka silkes flingor.

  En färgpalett, original inredning och ljusa fragment! Vad är mer efterbehandling material så dekorera köket?

  Dessutom, om ett fragment av en vägg skadad eller vill ha en liten uppdatering - det är lätt att återställa.

  Att välja att lämna ditt kök dekorativa gips, överväga och nackdelar med detta material.

  • De höga kostnaderna för material och ytbehandling. För Komplex blandning av exklusiv design och behöver professionell hjälp, nybörjare inte klara sig på egen hand. Jämfört med en konventionell filler kommer plast tapet eller dekorativa gips vara dyrare.

  Arbetar med material

  Arbeta med dekorativa gips är uppdelad i flera etapper.

  Ytan är noggrant förberedd, planat, putsade och behandlades med primer.

  Det sista steget - eller lessirovanie polering är ytan belagd med en speciell lack eller vax.

  Dekorativa gips inte är målad på väggen, ett färgämne tillsätts till blandningen, i varje skikt, före applicering.

  För att uppnå ovanliga färger, tvättar mästare använda i flera färger.

  Vill du ge en ytrelief - använd ett specialverktyg: stämplar, strukturerade och drev rastirochnymi svampar.

  Lyxiga finish dunkade kåta svampar i byggvaruhus de kallas "korall". Många hantverkare i stället använda vanlig kökssvamp.

  Små knölar på väggarna kan slipas eller skriva över fint slip mesh efter fullständig torkning av gips.

  Separat matsal och arbetsyta i köket. Den så kallade förkläde Ordna kakel eller keramiska plattor, och ett rekreationsområde - dekorativa gips över hela höjden av väggen.

  I ditt kök mycket ventilationskanaler, nischer och några öppningar? Zadekoriruyte fördjupning mönstrad gips, välj eller gömma sig i den totala inredningen.

  I ditt hem har en öppen spis eller kamin? Ordna sin dekorativ beläggning.

  Gips ge ett snyggt utseende även den gamla tegelugnen, dessutom kommer plåsterskiktet tätar alla flisas och knäckt.

  Köket i en minimalistisk stil, samt små och medelstora rum, en snygg kostym typ av väggbeklädnad.

  Men den venetianska gips är lämpligt stort och luftigt kök, med lämpliga möbler set och tillbehör.

  Stugor och herrgårdar, stads lägenheter och bungalows ser mycket originella kök och matsalar, färdiga med dekorativa gips.

  Kom väggen torkade bara på ett naturligt sätt, lokaler täcker från direkt solljus och drag. Och en dag eller mer en elegant ursprungliga köket kan visa gäster!

  Dekorativa gips i köket: synpunkter och recensioner

  Kitchen - är ett särskilt rum. Det bör kombinera skönhet, praktiska och funktionalitet. Emellertid, för att anordna det inre i detta rum måste väljas sådana material som är motståndskraftiga mot fukt, temperaturförändringar och andra negativa miljöpåverkan. Dekorativa gips i köket kommer att ge en unik design, och helt uppfyller de nödvändiga kraven.

  Vad är materialet?

  Så, denna gips - en speciell byggnad material, som är en granulär massa, i vilken kompositionen innefattar olika hjälpämnen. Från dem det beror till stor del på framtida mönster och textur av beläggningen.

  Dekorativa gips i köket kan berikas sten eller marmor chips, träfibrer. På grund av denna sammansättning befälhavaren har möjlighet att ordna rum på helt olika stilar. Gips kan vara utseendet liknar ett naturligt material.

  Vilka är kraven på ytmaterialet i köket?

  Till beklädnad tilltalande för ögat under en längre tid, måste den uppfylla vissa krav:

  • Motstå plötsliga temperaturförändringar.
  • Vara resistenta mot fukt.
  • Ge yttre skönhet.
  • Vara lätta att rengöra och praktisk.

  Annars beläggningen snabbt upphör att fungera.

  Dekorativa gips i köket, i yttrandet av användarna har fördelar:

  • Maximalt motstånd mot påverkan av extrema fukt- och temperatur.
  • Enkel installation. Blandningen kräver ingen ytterligare ytbehandling i de flesta fall.
  • Motstånd mot brand.
  • En mängd olika texturer och färger.
  • Hållbarhet och styrka.
  • Frånvaron av lederna (det är i sin tur gör det lättare att ta hand om beläggning).
  • Resistent mot mögel och mjöldagg.
  • Dekorativa gips i köket gör det möjligt att skapa en mycket originell design, som inte kan upprepas.
  • Mångsidigheten hos beläggningen. Det vill säga blandningen kan användas inte bara för behandling av väggarna. Den kan användas för applicering i taket.
  • Motståndskraft mot nötning och mekaniska skador.
  • Omfattar andningsförmåga, som fungerar bra på inomhusklimatet.
  • Full miljö renlighet.
  • Möjlighet att rätta till några av bristerna i arbetsytan.

  Som konsumenter, dekorativa gips i köket (foto av den färdiga interiören kan ses i artikeln) och har vissa nackdelar:

  1. Den höga kostnaden för materialet.
  2. Oförmåga att applicera blandningen på en metallyta, eftersom de snart kommer att börja motstå korrosion.
  3. Detta är inte önskvärt att anbringa plåstret för att möta dessa strukturer, för termisk isolering som används mineralull.
  4. För partiella reparationsmöjligheter, detta material används normalt inte.

  Klassificera gips kan vara följande:

  1. I utseende:

  • strukturell. I sin sammansättning innehåller partiklar av olika storlekar, så guiden kan skapa en original- teckning.
  • texturerad. Den är gjord på basis av polymerer, och efter torkning det inte spricker.
  • slät. Sådan dekorerade Kitchen dekorativa gips gör rummet mycket elegant. Men befälhavaren påpeka att denna blandning kräver noggranna förberedelser yta och viss erfarenhet av att arbeta med gips.
  • reliefen. Den tillåter dig att göra på ytan av alla tredimensionella ritningar. Det finns vissa typer av lättnad gips "barkborren", med simulerad stenytan med grus marmor, venetianska, med simulerade vattendroppar på väggen, och andra.

  2. Storleken av fyllmedel:

  • grovkorniga. Du kan använda den för att ge större konsistens av väggarna. Det är mindre utsatt för risk för mekaniska skador.
  • finkornig. Enligt recensioner, är det sällan ut för kök, särskilt i en arbetsområdet eftersom det är lätt skadad.

  3. Eftersom huvudkomponenttypen:

  • Silicon. Det anses vara den dyraste för priset, men det är den bästa. Det är resistent mot solljus, smuts, mekanisk påverkan. Applicera detta material kan även finare, eftersom tekniken fungerar med produkten är ganska enkel.
  • mineral. I sin struktur finns marmor chips.
  • akryl. Applicera en sådan produkt är inte bara för inhemska, utan även för utomhusbruk. Presenterade puts kräver inte tidigare inriktning, liksom grunden kan torka snabbt. Dess värde kan anses acceptabelt, eftersom det är mycket billigare silikonmaterial.

  Dessa är de viktigaste typerna av dekorativa gips. Kök och andra rum med deras hjälp, kan du ordna vacker och originell.

  Appliceringsmetoden, att bero på typen och konsistensen:

  1. Om plåstret i sin sammansättning har ett fyllmedel, så borde det appliceras jämnt, är tjockleken 2-5 mm. För drift med hjälp av en spackel. Rörelsen ska vara kors. Det är önskvärt att producera arbete utan avbrott. Överskottsmängd av gips är bäst bort omedelbart.
  2. sprutning metod gör det möjligt att skapa den önskade reliefen på väggytan. Vi behöver arbeta en vanlig kvast.
  3. Om lösningen är plast eller poluplastichny i ​​detta fall använde en spackel. Efter applicering av ett skikt av material skrivs över. Nästa du behöver för att lämna ytan till lösningen hårdnar sedan använda cykliska eller förordningar för att ge materialet en viss lättnad.

  Nödvändiga verktyg och materialkostnader

  Så, dekorativa gipsväggar i köket görs med hjälp av dessa verktyg:

  • Spatlar i olika bredder.
  • Rullar och penslar.
  • Texturerade valsar.
  • Spackel med rundade kanter.

  Med avseende på materialkostnad, kan det vara en blandning av en kvadratmeter:

  1. Texture plåster med innehållet av fina eller grova sand - 680 rubel.
  2. Besprutning material - cirka 500 rubel.
  3. Venetianska gips - inte mindre än 700 rubel.
  4. Med effekten av silke - 650 rubel.

  Tänk på att den torra blandningen kan vara mycket billigare än redo. Det är dock nödvändigt att röra exakt enligt anvisningarna, annars materialet kommer att gå förlorade.

  Dragen av ansökan material

  Material kan användas inte bara för att behandla väggarna. Dekorativa gips tak köket ser också mycket imponerande. I vilket fall, kan den tillämpas på praktiskt taget vilken yta som helst behandling. Även om det inte vill använda den för arbetsområdet, men detta uttalande är inte ett axiom.

  Så är det mest populära mix imponerande, eftersom det kan användas personligen. Hon har en ganska bra konsistens för enkel applicering till ytan. Men för att skapa en unik lättnad, måste du använda specialverktyg.

  Om "native" färgblandning inte gillar befälhavaren, kan han säkert experimentera med olika nyanser. För denna speciella Colera används. Gips "bark" kan också tillämpas på sina egna händer. Speciellt den har ett upprepande mönster.

  Den speciella charm en venetiansk gips. Den har ett slags pompöst, men det är inte passar alla möbler. Även tillbehören måste väljas med största omsorg.

  Om köket är liten, är det bättre att använda jämn puts. Hon ansökte även om registrering av lokaler i en minimalistisk stil. I detta fall, är ytmaterialet anbringas i flera skikt, så att blandningsflödet kan vara ganska stora.

  Dekorativa gips i köket med händerna appliceras snabbt och enkelt. Men innan du använder den måste du välja rätt foder material. Du kan använda dessa rekommendationer:

  1. Kostnaden och kvaliteten på materialet. Dessa parametrar är beroende av varandra. Det är inte tillrådligt att ge företräde åt billigare blandningar. Emellertid kan alltför dyra produkter inte uppfyller förväntningarna.
  2. Interiören.
  3. Typ av gips.
  4. redigeringsfunktioner. För nybörjare mästare är bäst att välja ett material som är lätt att installeras.

  Om guiden redan har identifierats, till viss dekorativa gips väljer för köket, då kan du gå vidare till dess tillämpning.

  Teknik och funktioner väggbeklädnader

  Så, dekorativa gips oftast används i flera lager. I detta fall måste var och en av dem torka ordentligt innan nästa. Hela arbetet består av följande steg:

  1. ytbehandling. På väggarna inte ska vara vänd de gamla, lösa delar. Om det finns bucklor på väggen, måste de elimineras.
  2. Primern yta. Bättre att välja en blandning av djup åtgärder.
  3. Puts. Här anses det att den första inriktnings skiktet anbringas på den behandlade ytan.
  4. Tillämpningen av det dekorativa skiktet.
  5. Färgning eller polerytan. Dessa förfaranden bör endast utföras efter applicering av plåstret är helt botad. Detta inträffar oftast en dag efter slutförandet av arbetet. Väggar hade glänsande glans, kan du använda vax eller specialverktyg för polering.

  Det finns några funktioner för att arbeta med ett sådant ytmaterial. Till exempel, om befälhavaren vill få den ursprungliga mönster på väggen, är det bättre att föredra plast sorterar blandning. När detta struktur kan bildas efter en halvtimme efter applicering av plåstret. Men nu är det omöjligt att missa, eftersom lösningen har förmågan att snabbt härda.

  Om TINTING framställda blandningen, tillsätt sedan färgen bör vara i varje skikt, varvid direkt före appliceringen utförs. I detta fall bör det noteras att efter gips färgen blir ljusare på 2-3 tonhöjd.

  Om materialet anbringas på den lutande ytan, basen bättre märket. I ett sådant fall skiktet kommer att monteras korrekt. Det är alla funktioner i gips. Lycka till!

  De vanligaste typerna av dekorativa gips i köket

  Kök är ett rum, vars väggar måste klara höga temperaturer, aggressiva rengöringsmedel, sprutoljor, vatten. Därför, för väggarna måste välja en finish som framgångsrikt motstår negativa faktorer, samtidigt som ett attraktivt utseende under en lång tid. Bakgrund så belastningen inte är under kraft - de måste bytas ofta. Dekorativa gips i köket är slut alternativet kombinerar funktionalitet och estetik.

  • Den kan tillämpas på alla underlag - betong, tegel, trä;
  • att dölja brister väggar;
  • skapar sömlös täckning;
  • förbättrad ljudisolering;
  • Den har vattentätande egenskaper;
  • miljövänligt.

  Dessutom är det inte brinner, klarar det med temperaturförändringar. Det kan användas för att simulera varje fysisk eller skapa en ytbeläggning på det unika mönstret. Material hållbara, lätt att rengöra. Enligt driftsegenskaperna hos gips är inte sämre än traditionella kakel och mycket bättre dekorativa egenskaper.

  Har omfatta flera nackdelar:

  • tidsödande process för ansökan;
  • Finish kommer att bli kost;
  • en stor mängd material;
  • vissa arter är svåra att demontera.

  Men alla nackdelar kompenseras av den unika utseende, som blir mat. För att täcka hela avkastning på investeringen, är genomförandet av stuck bäst till en professionell.

  För att välja ett plåster för köket, måste du föreställa sig vad det är, vad är de olika typer och deras fördelar och nackdelar. Beroende på egenskaperna hos ett sådant dekorativt skikt är isolerade huvudtyper av gips: faktura, strukturella, venetianska. Genom murbrukssammansättning kan vara akryl, mineral, silikon.

  Akrylkomposition innehåller ett akrylharts, som ger god vidhäftning med eventuella (inklusive betong) baser. Det säljs i plastbehållare och klar för användning. Dess fördelar:

  • elastisk;
  • resistent mot eventuella stötar;
  • grunden i det kan inte primas.

  Dess nackdel är förmågan att attrahera damm. det brinner även genom ultraviolett strålning.

  Mineralblandning sammansatt av cement och tillsatsmedel, som ger en lösning av duktilitet och prägling. Den säljs i en torr form i papperspåsar. För att framställa lösningen måste tillsätt vatten till blandningen. Dess fördelar:

  • brandsäker;
  • prisvärd;
  • Det påverkas inte av mögel.

  För att täcka visade sig snyggt, noggrant rör blandningen. Under inverkan av vibrationer fina sprickor kan uppstå därpå. De färdiga ytor rekommenderas att målas.

  Bindemedelskomponenten i silikon fungerar som ett syntetiskt harts gips, vilket orsakar hög duktilitet lösning. Blandningen säljs färdig att använda. Den kännetecknas av hög hållfasthet, för vattenånga, slitstyrka. Hon ville inte bleknar i solen. Det är värt att materialet är inte billigt. Lösningen har en specifik lukt, som försvinner efter torkning.

  Grunden för silikat gips är vattenglas. Den kännetecknas av hög genomtränglighet för vattenånga, motståndskraft mot skador. Det är ett mångsidigt material som kan användas på alla ytor.

  För avel mineralkompositioner vanligtvis vatten används för alla andra - speciella lösningsmedel. För information om vilken utbildning som krävs för att utföra kan hittas på etiketten.

  Texturerad gips Kitchen utförs av olika tekniker. Dess grov yta kan imitera någon struktur - läder, sten, tyg. Detta beror på de speciella tillsatser som ingår i blandningen. Till den resulterande beläggningen inte ser grov, är det rekommenderat att föredra blandningar med finkorniga granulat.

  Materialet har tillgänglighet och kostnader, för att skapa den önskade strukturen inte kräver specialverktyg. Experimentera med färgnyanser kan du uppnå fantastiska effekter i utformningen av väggarna. fördelar:

  • Det skapar en tuff, hållbar beläggning resistent mot yttre påverkan;
  • på grund av plasticiteten lätt appliceras på ytan;
  • Den har höga dekorativa egenskaper;
  • rengöring väggarna från föroreningar inte leder till en förlust av attraktionskraft.

  Gips säljs i torr form och redo. I vilket fall som helst, efter tillagning bör vara snabb att använda lösningen. På den preparerade ytan - i linje, primas, torkades - murslev appliceras plåsterskikt. Hans slät med en spatel eller spackel. Sedan, med hjälp ett verktyg - rullar, spatlar, svampar - bilda den önskade lättnad. Härdning lösning inträder vanligen inom 35 minuter. Efter detta fixa stora fel längre. Justera ytan efter torkning kan ske med hjälp av en styv flottör.

  En blandning av gips representerar en heterogen massa. Dess funktion är närvaron av korn av olika storlekar - småsten, växtfibrer, granuler, kvarts. Det säljs som en färdig produkt. Med hjälp av olika tekniker för utförande på väggarna skapar ett visst mönster. De mest populära slag "urkärnade" och "coat".

  Fördelarna med en sådan beläggning är:

  • passar perfekt på någon bas;
  • Det är inte kräver noggrann inriktning av väggar;
  • Det gör det enkelt att gömma små defekter;
  • Det kan utföras på en böjd yta.

  Erhållna beläggningen stark, hållbar, vattentät. Det kan rengöras med tvättmedel. Tillsats till en blandning av pigment, är det möjligt att ge vilken färg som helst. Detta bör ske gradvis. Efter tillsats av varje portion av blandningen blandades noga krävs.

  Till skillnad från strukturerad gips för att skapa lättnad rullar och andra verktyg behövs. Efter applicering av en lösning därav i linje konventionell metallspatel eller spackel.

  Strukturella kåpan manifest beroende på storlek fyllmedel och konst verktygets rörelse.

  Innan puts på väggarna är det rekommenderat att täcka golvet. avlägsna materialet skulle vara svårt på grund av hög vidhäftning. Antalet skikt kan vara olika. Vad mera är, desto mer framträdande vara beläggningen. Appliceras oftast 2-3 lager, varje efterföljande blir tunnare än den tidigare.

  Detta är arvet från renässansen inte förlora sin relevans. Vid ett tillfälle var det skapades för att ersätta utsmyckningen av väggarna i marmor. Initialt bestod blandningen av släckt kalk, marmor mjöl, vatten. Moderna material inkluderar mjöl av granit, marmor, eller kvarts, syntetiskt additiv. De säljs färdiga att använda. I olika kvaliteter av finheten hos fyll gips kan vara olika. Genom att kombinera olika nyanser, är den unika ytan. Fördelarna med venetianska gips:

  • skapa en fast beläggning;
  • ofarlig för människan;
  • vattentät;
  • Det absorberar inte lukt,
  • Det brinner inte.

  Ytan inte spricker, det kan repareras. Nackdelarna inkluderar komplexitet dekoration, de höga kostnaderna för material och arbete, behovet av noggranna förberedelser av väggarna.

  Plåstret appliceras i flera tunna skikt. Det kan vara upp till 10, beroende på önskad effekt. Varje skikt ges tid att torka (till 12 timmar). Arbetet görs för hand och kräver en hög grad av professionalism av befälhavaren. Att erhålla de önskade effekterna av att använda olika skugga lösningar som användes spatlar av olika storlekar. Verktyget krävs ständigt rengöras av lösningsrester.

  Avrundning skikt låt torka i 15 minuter, sedan finjustering med en murslev. Beläggningen kvar för en vecka för att torka helt. För att ge ytan en vacker glans, är det täckt med vax och försiktigt polska mocka.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  70 − 64 =