dekorativ belysning

Dekorativ belysning förorts hem

Hus på landet måste konfigurera för vila och avkoppling. Hans kompetent registreringen kan du skapa en obeskrivlig stämning i området. Det kommer att vila bekvämt som en förorts fastighetsägare och deras gäster. För att göra detta, ägna särskild uppmärksamhet åt den yttre utformningen av stugor, landskapsplanering avdelning.

Belysning kan lysa ett land husbyggen. Dock bör denna fråga lyssna till råd av erfarna designers. De kommer att bidra till korrekt belysa fasaden sektionen. I detta område alla objekt kommer att passa harmoniskt in i den övergripande exteriör.

Dekorativ belysning förorts- hus (foto nedan) är en populär teknik dekorationer av infield. Beroende på valet av teknik är det möjligt att ge plats varje humör. Det är viktigt att tänka igenom alla detaljer. De kommer att bidra till att dölja brister och lyfta värdighet byggnaden och dess omgivningar.

Belysning layout på webbplatsen är tillräckligt ansvarsfullt utövande. Det kräver ägarna av huset, inte bara teknisk kunskap utan också utformningen av smak. Annars huset kan se löjligt, påminner honom granen.

I processen för att skapa dekorativ belysning är nödvändigt att dela landet till vissa områden. Var och en av dem skulle gå samman i den övergripande bilden av utsidan av stugan. Tips erfarna designers kommer att bidra till att göra jobbet ordentligt. Fantasi och kreativitet kommer att hjälpa ägarna av förorts fastigheter för att dekorera din webbplats.

Rekommendationer angående val av belysningsarmaturer

Att skapa belysning ett hus på landet inifrån och ut i första hand bör styras av de elektriska säkerhetsföreskrifter. Alla delar av systemet ska inte bara vara estetiskt tilltalande, harmoniskt komplement till den övergripande designen, men också för att vara säker. Annars är chansen att skada, brännskador, förlust av egendom.

För gatubelysning lägga fram de högsta kraven. Ledningar, som är monterad utanför byggnaden måste ha en viss grad av skydd. Det måste vara minst IP44. I vissa fall kräver enheter med en högre grad av skydd.

För att köpa utrustning som krävs i specialiserade butiker. För sådana produkter har säljaren att ge de nödvändiga kvalitetscertifikat. Det är bättre att konsultera en behörig elektriker. Allt material ytterbelysning måste vara motståndskraftiga mot fukt, temperaturförändringar och andra negativa effekter.

Skapa dekorativ belysning av ett hus på landet, bör du börja med uppdelningen av territoriet på vissa områden. För varje kategori av objekt bör skapa en viss typ av belysning.

Så du kan välja en punkt eller kontur belysning för hemmet. I det här fallet kan du välja vilken färg för belysning av fasaden. Vid behov kan du välja texturen finish. Detta kan göras genom att använda dolda delar av bakgrundsbelysningen.

konstruktionslösningar utvecklas också separat för området intill territoriet. Det är viktigt att skapa belysning för vägar, paviljonger och andra faciliteter. Du kan dekorera med hjälp av lampor, diod remsor sängar, konstgjorda dammar, trädgård eller gräsmatta. Fantasin har inga gränser här.

Dekorativ belysning förorts hus inifrån och ut kräver olika metoder. Fasaden kan identifieras på flera sätt. Du kan använda LED-band eller dolda ljus.

Om målet är ojämn, kan de understryka. Detta kommer att ge en speciell dekorativ effekt struktur. Ljusflödet kan riktas i detta fall över planet. Pjäsen av ljus och skugga dekorera byggnaden. Det ser särskilt mottagande av en utläggning av tegel, sten, avslutar steg, och så vidare. D.

Du kan hälla en kontinuerlig ljus yta av fasaden. För att göra detta, använda mer kraftfulla lampor. De är placerade på ett avstånd från byggnaden. Om du väljer den här metoden rekommenderas att ge företräde åt ett mjukt gult ljus. Det är bäst lämpad för detta ändamål LED-lampa med en varm glöd temperatur. Välj inte flashiga färger. I detta fall kommer fasaden ser onaturligt.

Skapa belysning bondgård webbplats bör börja med pergola. Det är ett nöje att tillbringa tid med vänner eller familj. Därför bör belysningen vara trevlig och avkopplande här. Förutom lusthus kan också dekorera veranda eller öppen terrass.

I detta fall är det rekommenderat att använda flera diskreta belysning, gjorda i samma stil. Det ser fina möbler, inramat av en diod bälte. Du kan skapa ytterligare accenter stöder den nedre kanten av taklutningar. Dessutom ser belysningen original med hjälp av spotlights, som är installerade på avstånd.

När du väljer en färg, till exempel elektrisk utrustning är det viktigt att ta hänsyn till designen paviljonger, terrasser, liksom alla infield. Mycket i valet av belysning i detta fall beror på smakpreferenser av ägarna. Belysningen bör inte vara alltför ljusa. Om utrymmet paviljonger, terrasser stor, kan du använda flera olika typer av elektriska apparater. Detta kommer att dela upp byggnaden i separata zoner.

Gatubelysning för ett hus på landet med nödvändighet användningen av särskilda belysning för vägar, uppfarter. Detta är mer av en nödvändighet än bara en dekoration. Gå på natten på banan, att inte snubbla, är det endast möjligt i närvaro av hög kvalitet belysning.

Det ser vackert ljus, som ligger på marknivå. De har en stålkolv. Sådana anordningar kännetecknas av hög hållfasthet. De är väl scatter strålar, hänvisa dem till banan.

Ett populärt alternativ för att skapa ljusspår är bump struktur. De har en höjd av ca 30-40 cm. I detta fall är ljuskällan ut under dagen med solenergi. På kvällen arbetar han för lagring av el. En sådan anordning kan installeras var som helst portion. Längs vägarna presenterade enheter ser estetiskt tilltalande.

Belysning ett hus på landet kan också kräva att dekorera blomsterrabatter, gräsmattor och andra vegetabiliska produkter. Om webbplatsen har en blommig båge, kan dess skönhet betonas genom att använda tejp dioder. På gräsmattor installera spotlights. De kan ha en annan form. Populära figurer av djur, insekter, saga tecken.

Träd kan också bli föremål för belysning. För detta ändamål en krans. Riktnings strålar från botten upp är motiverat endast för träd, som har hög upplösning. Om riktningen av ljuset blir uppifrån och ner, är det möjligt att ge företräde åt vita lampor. Detta kommer att skapa effekten av strålar av månen.

Den rekommenderade inköps lampor med frostat glas för belysning träd. Så för att minska mängden skuggor. I detta fall bör det noteras att växterna kan växa tillräckligt snabbt, varierar i storlek. Även vinden och dåligt väder kan de skakas kraftigt. Alla delar av det elektriska systemet måste vara robust.

Belysning ett hus på landet kan göras med hjälp av improviserade medel, köpte olika ljuskällor. Ursprungliga utseende kransar på webbplatsen. De kan köpas i en butik eller skapa egna. För att göra detta, passa konventionella glasburkar och diodlampor.

Du kan ställa in några self-made lampor i lusthuset. Inuti glasburk ljus monterad elektrisk diod. En sådan anordning är inte uppvärmd, vilket eliminerar risk för brand. Du kan dekorera gatubelysning i olika naturmaterial. Till exempel kan det vara grenar, löv och så vidare. D.

Idag marknaden av elektriska apparater erbjuder en stor mängd produkter med en hög grad av skydd. De kan installeras även i en konstgjord damm, fontän och så vidare. D. Dessa lampor ser original. Om området har en scen, kan de också markera diod band med en hög skyddsklass.

Erfarna designers rekommenderar att skapa en belysningsplan för området är fortfarande under uppbyggnad. Detta skulle bana i de obligatoriska delarna av elkabeln. Det är därför nödvändigt att anförtro sådant arbete till proffs. Utomhusbelysning vid fel montering kan vara mycket farligt.

Istället trådbundna lampor kan användas sina trådlösa varianter. Vid behov kan de samlas in och sätta på en annan plats.

Efter att ha granskat detaljerna i utformningen av ett hus på landet belysning, kommer alla att kunna dekorera din infield kompetent och original.

Dekorativ belysning i det inre

Kvartblog skriver ofta om olika sätt att inre omvandling, och i dag fortsätter vi denna tradition: med 3 professionella experter undersöker vi alla unika möjligheter för tillämpningen av dekorativ belysning i det inre.

Denna typ av extra belysning är mycket populär i design. Med hjälp av olika tekniker kan uppnå en mängd olika effekter, allt från att lysa upp den mörka utrymmet i förmågan att skapa dekorativa accenter och visuellt ändra storlek och form på utrymmet.

Oftast används för dekorativ belysning av bekväma och funktionella LED tejp. På grund av enkelheten i installation och drift har länge varit den mest populära material för att skapa dekorativ belysning. I vissa fall, när LED remsan är inte lämplig i stil och design, eller när ett litet område belysning, dekorativ belysning med hjälp av downlights, spotlights, ner ljus och speciallampor för belysning.

En av de funktioner som dekorativ belysning arrangemang är att i de flesta fall försöker dölja lampor uppnå effekten, när det finns ljus, men märkte inte källan. Så ofta dessa lampor ser mycket enkelt och tilltalande. I vissa fall kan ljuskällan inte döljas, och sedan plocka upp lampan en liten lågmäld, men med en vacker design, i överensstämmelse med den allmänna stilen i rummet. Och ibland vice versa - små lampor för att lysa upp pjäsen är inte så mycket en funktionell roll, som används för att dekorera med sin närvaro.

Med hjälp av LED-band, i synnerhet en färg mer lämpligt att moderna interiörer. Och, till exempel, i stil med Provence är osannolikt att vara attraktiv detta ljus. I den klassiska interiörer och i olika utföranden, land och etnisk stil LED band i allmänhet inte användas, eftersom det kan försämra det allmänna beslutet stil. Om det behövs belysning i dessa områden för att göra små källor till varmvitt ljus.

En mycket intressant teknik som kombinerar element från antiken och ekodesign med modern teknik - placeringen av spotlights inuti träbjälkar i taket.

Om det inre av glasmonter finns skåp, deras skönhet underbart accentuera innerbelysning. I fönstren med enkel klarglas blir lättare att se innehållet. En glasmålning på dörrskåp härligt konverterade och dekorera insidan, men alla också effektivt döljer innehållet i hyllorna.

För att belysa målningar, speglar och andra föremål som används speciella lampor graciösa former som inte väcka uppmärksamhet, men det ser underbart och det är bra för att klara av sin funktion.

Också interiören perfekt omvandla ljusriktning fixturer, med vilken för att skapa hela lysande kompositioner betona struktur material för att bygga lätta kolonner och för att uppnå andra intressanta visuella effekter.

Dekorativa lampor ofta används för att separera individuella dekorativa lätta föremål, såsom eldstäder, nischer, målningar, gardiner, speglar, akvarier, etc.

Dekorativa takbelysning LED band expanderar visuellt utrymme, höjer höjden av rummet och skapar en mjuk diffust ljus.

I vissa fall har belysningen inte bara dekorera rummet, men har också viktig praktisk funktion. Till exempel är det i badrummet mycket användbart att installera belysning med varmvitt ljus bakom spegeln ovanför diskbänken, att ta hand om sig själva, fantastiskt att se alla detaljer.

Inne i garderoben är också mycket bekvämt att göra bakgrundsbelysningen LED tape - det kommer att vara bra för att täcka innehållet i skåpet och göra det lättare att hitta rätt saker.

I köket, ett förkläde och arbetsområdet ljus inte bara dekorera insidan, men det kommer att ge högkvalitativ belysning för arbete, vilket är mycket viktigt för komfort och syn bevarande. Det är värt att notera att arbetsområdet belysning bör vara tillräckligt ljust, men samtidigt inte bländande och inte skära ögat. Plocka lampor glädjande att visa och arrangera dem så att ljuset inte träffar i ögat.

Agency "ArhDialog" förberedd för våra läsare professionell expertutlåtanden om användningen av dekorativ belysning i bostadsutrymmen.

Julia Solovieva, designer

Få människor vet att det finns en LED ram, som ger det inre ljuset. Med dessa ramar kan du effektivt ordna foton, utbildnings-, konstverk. Den speciella effekt uppnås om bilden är tryckt på specialpapper diffusorn. Men innan du ritar en ram i hans mästerverk, glöm inte att det är nödvändigt att elektrovyvod.

Slutresultatet erhålls i huset mycket ljus och fantasifulla bilder, återuppliva interiören. Effekt - en fantastisk, särskilt på natten!

Elena Petracheva, inredningsarkitekt, chef för Future Design Studio

Ljus i inredningen har inte bara funktionell utan också en dekorativ roll. Ofta ljusspelet ger effekten av eftergifts betonar silhuetter ovanliga objekt, fakturor eller visuellt underlätta interiören. Det är viktigt att korrekt välja färgtemperatur. Mjuk gul färg skulle vara relevant i bostadsområden interiörer och vitt - i ett badrum eller kök. I ett bostadsområde är bättre att överge den kalla nyanser.

Om vi ​​talar om den dekorativ belysning av olika områden i badrummet är bättre att placera den bakom spegeln i omklädningsrummet - i djupet av sektionerna, i köket - i övre skiktet av köksluckor.

Bakgrundsbelysning stenplattor kommer att skapa en intressant dekorativ effekt i det inre. Men vi måste ta hänsyn till genomskinlighet av stenen. Hon besitter onyx med gult, orange, honung och grönaktiga nyanser och agater.

Sten yta kan självlysande pelare, väggar eller golv, samt användas som en dekorativ panel.

Mary Bohr, chef för designstudion

Med dekorativa lampor kan lindra möbler och inredning. Till exempel, placera en källa på omkretsen sängar, köksö eller under byrå, kan du skapa effekten av "flytande" och göra möbler lätt. Även dekorativa ljus kommer att skapa visuella lätthet av taket, vilket gör rummet ovanför.

En hylla belysning i öppna eller glas skåp kommer att fokusera på föremål som placeras inuti.

Den mest mångsidiga sättet att dekorativ belysning - LED strip. Det används för att betona silhuetter av möbler, tak struktur, väggpaneler, trappor, valv, stuckatur och andra arkitektoniska detaljer i rummet.

Dekorativ belysning: en lyxig interiör med sina egna händer

Designers säger att dekorativ belysning - det viktigaste i det inre, och ingen av de moderna interiören är komplett utan det. Och faktiskt, det är det enda sättet att öka effekten av uppfattningen av ett designelement. Det handlar om ett sådant mirakel av modern design konst kommer att tala i den här artikeln.

Det är ingen hemlighet att stämningsbelysning i det inre har en särskild roll - säkert att säga att hon (naturligtvis tillsammans med den omgivande miljön) skapar en stämning i rummet. Dessutom är det som en nyckfull dam kunna ändra det, att anpassa sig till den mottagande - naturligtvis inte automatiskt, men att hantera grupper av belysning, en individ kan snabbt och enkelt organisera situationen i huset för att passa deras humör. Skapa en bakgrundsbelysning är inte lätt, men vi kommer att försöka göra det - i denna publikation webbplats Dream House, kommer vi att berätta om den invecklade dekorativ belysning med sina egna händer.

Dekorativa LED-lampor bilder

Dekorativ belysning: som brukar lysa

I bokstavlig bemärkelse höjdpunkt i rummet kan vara vad som helst - inga undantag är som enskilda små bitar, och hela ytan. För att göra det lättare att förstå den enorma dessa möjligheter ger vi några exempel.

  1. Dekorativa taklampor. Man kan säga, en klassiker i genren - fördelen med detta dekorativ belysning är att det belyser inte bara taket i rummet, men även till viss del i hela rummet.

Dekorativa taklampor bilder

Tak dekorativ belysning photo

I princip är den här listan lång, men åtminstone är det tröttsamt. Och inte behöver. Det viktigaste - att förstå att man kan belysa allt inklusive huset i allmänhet. Dekorativa belysning av fasader - det är inte nytt, och det används nästan överallt. Gjort sådana lampor med olika belysning, vilket är att tala för sig.

Lampor för dekorativ belysning: sorter och deras egenskaper

Du har förmodligen redan insett att inte varje armatur är lämplig för dekorativa belysningsanordningar interiör - för detta ändamål särskild belysning utformade. Som regel är de inbyggda, men det finns också belysning för utomhusinstallation bland all sin mångfald. I stort sett denna typ av belysning kan hänföras även den speciella utformningen av ljuskrona. I allmänhet kan följande varianter urskiljas bland de vanligaste belysningsanordningar av denna typ.

  1. LED remsan. Det förmodligen kan kallas en klassiker i genren - kommer det faktum att vissa människor anser att det är det enda alternativet genom vilken du kan skapa dekorativ belysning. I själva verket är den del av belysningsanordningen mycket begränsad - det är ett bra alternativ för belysning sträckor något, men som en lokal, så att säga, punktbelysning, är det inte nödvändigt.
  2. Ställen tenderar att svänga, för att kunna justera belysningen av en del av en vägg eller något annat. Dessa är de bästa belysning som helt klara uppgiften rampljuset. De kallas hos människor - spotlights, bara i motsats till den klassiska förståelsen av denna fras är platser för det mesta inte infälld belysning. Detta är en mycket stor grupp av belysningsarmaturer, som kan delas av sitt syfte - en del av dem är konstruerade för takmontage, andra för belysning av målningar, ja, och ytterligare andra som vi inte är intresserade i allmänhet nu, som används för globala belysnings lokaler.

Dekorativa lampor foto

Lampor för dekorativ belysning foto

I princip kan du fortfarande gå tillbaka lite i tiden och minns lampor, som används för dekorativ belysning av det inre av några decennier sedan. Detta är alla typer av neonrör, som kallades ljusstrålar. Stora och skrymmande, de var inte mycket bekväm att använda och det är därför med tillkomsten av alternativa snabbt befann sig i utkanten av historiska deponier.

Dekorativ belysning egna händer: nyanser av med tejp

Eftersom vi har sagt att de mest populära ljuskällor för dekorativ belysning är LED band, så det var hennes användning av sina händer, och vi kommer att överväga mer i detalj. I princip sin installation - det är inte svårt, mycket svårare att hitta eller skapa en plats för det. Denna lampa är dold installation, och låt den menar - det betyder bara förstöra utseendet på lokalerna. Dekor i det lite, och det är av denna anledning gör LED-band en speciell nisch. Om vi ​​talar om taket, de monterade gipsskivor om att prata om gardiner belysning, bandet i sådana situationer gömma sig bakom taklister, limmas på ett litet avstånd från väggen. Och när det gäller icke-standardiserade fall har det att förvandla din fantasi till fullo. Ett enkelt exempel på belysta dekorativa nischer med glashyllor - ett element är mycket lätt att markera med hjälp av glaset själv. Behöver en särskild profil som kan rymma en lysdiod och ett band samtidigt hålla glaset på plats - i dag här profilen för att köpa är inte ett problem, men ändå relativt nyligen var det omöjligt att hitta.

Dekorativ belysning med händerna foto

När det gäller anslutningen av bandet, då denna fråga kan även förstå studenten. Det fungerar belysningsarmaturen från likspänningen 12V och kan inte göra utan strömadaptern. Den viktigaste och avgörande punkt i processen att ansluta band är inte att vända polariteten - positiva till positiv och negativ till negativ. På bandet, brukar allt märkt, men om något är oklart, då kontakt med varandra behov av att koppla samma färg. I grund och botten, om du röra upp, inget dåligt kommer att hända - filmen helt enkelt inte fungerar. Förbättra situationen för polaritet förändring - måste vända anslutningen och det kommer att fungera. Tejpen själv har en självhäftande bas, så fastnar den på rätt plats finns det inget problem.

Sammanfattningsvis är temat som en dekorativ belysning, kommer att säga några ord om en kombination av olika typer av armaturer. Det finns bara en varning - oavsett hur mycket du kan bakgrundsbelyst inredningen, bör detta ske separat från varandra. Varje ljus, även om den är avsedd för att förbättra det visuella intrycket av samma element måste ingå ett separat brytare knapp. Detta gör det möjligt att styra belysning och, som nämnts ovan, för att skapa en stämning i rummet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

57 − 50 =