Inredningen av väggarna med sina egna händer

Väggar - 30 idéer med sina egna händer

Jag vill ändra i det inre! Något sådant spännande och lockande, dynamisk och körning, sofistikerad och elegant! Det som gör ett kontor i huset ännu mer återhållsamma, vardagsrum - ännu mer välkomnande, sovrum - mer intim. Vad kommer att hjälpa? Spara infällning väggar konfigurerade i en utföringsform. Han tar inte bara för att njuta av processen, ny kunskap, men också bli en "highlight" av bostaden!

Att vara eller inte vara? Själv eller själv

Processen att dekorera väggarna med sina egna händer - en mödosam process, noggrann. Det går inte att göra en vacker vägg med ett rim. Det kräver en delikat smak, en känsla av färg spel, erfarenhet, kompetens, kunskap om en viss teknik. Specialiserade proffs! Före detta beslut, och många smarta nog ... de kommer att vara rätt. Men bara om väggdekor för dem - en tillfällig nyck, som måste omsättas i verkligheten. Arbets guiden värt pengarna och det är - ett rent mekaniskt arbete.

Ovanliga bilder av växter

Men dekorera väggarna med sina egna händer - är det nödvändigt för det fulla förverkligandet av en dröm. Du kan använda en stencil, konstnärlig målning, decoupage teknik eller vinyl ... fjärilar - det spelar ingen roll. En viktig sådan är: du passerar en av favorit rum i ditt hem en positiv trend, god energi, kreativitet, skönhet, fyll till brädden. Och vem vet om idag inte blir en modefluga i morgondagens intressen eftersom varje process att dekorera väggarna är attraktiv och tilltalande på sitt eget sätt?

Decor väggar eller utse det slutliga målet

Vad du kan vänta dekoration av väggarna med sina egna händer? Naturligtvis konstaterar identitet av stor skönhet, unikt mönster, till exempel dess färg irise. Men detta är - inte den sista, och det yttersta målet för den kreativa processen.

Skapad med sina egna händer väggdécor hjälper:

 • återskapa en viss stämning, för att uttrycka individualitet i rummet;
 • avslöja dina egna talanger, som i en enda uppsättning process kunskaper / förmågor / färdigheter;
 • en kraftfull positiv drivkraft både runt huset / lägenheten och dess ägare för nya framgångar!

För vad är en väggdekoration, utforma dem på ett speciellt sätt? Detta är en mini-renovering, alltså en önskan om förändring. Och låt dem vara bara bättre!

Fallet - med några valet alternativ väggdekor. De är - en stor variation, och du kan välja efter sin egen smak. Kanske kommer det att vara den du har alltid velat prova, och att de som vill utforska tekniken. Detta kan vara ett tyg draperi, och tillämpning av tapeter, flockning, eller dekorativt måleri, dekoration fjärilar, dekorativa paneler av målat glas eller fragment av keramiska plattor, dekoration med hjälp av en stencil ... Välj din egen genom att studera bilder och titta på video!

Dekor väggytor: pappersutföringsformer

När du vill ändra och dekoration av väggarna blir mycket universalmedel, men ni har begränsade ekonomiska resurser, är det nödvändigt att använda de möjligheter som finns. Det visar sig material för att genomföra verktyg finns i varje hem!

Bakgrund hjälp, eller en variant av en klassisk

Skapa ett lekfullt humör, lägga till färger eller omvänt, lite "lugn" frodig färgpalett som verkade perfekt vid reparationer i hallen, kommer att kombinera bakgrundsbild. Det första du bör göra - är att kontrollera din egen garderob för förekomst av rester av rullar med tapeter. De är i varje hus efter många reparationer, det är säkert! Det är värt att överväga att kombinera en del i en enda harmonisk helhet. Om detta inte är ett alternativ - du kan köpa rullar följeslagare, perfekt i sin kombination. Och utföra utsmyckningen av väggarna!

Nästan barnsligt kul: Applique

Garn, tyg / papper målningar - alla passar att göra applikationer. Du måste välja en plats för att avgöra om detta område är en kraftfull vägg dekorativt element eller ansökan endast betona förfining av befintliga möbler. Och för att starta processen.

Gör så här:

 • välja mönstret och skapa med hjälp av sin dator layout, skriva ut;
 • prydligt skuren, ordna elementen på väggen med hjälp av fastställande tejp eller nålar;
 • stick, hålla det övergripande konceptet av idén.

Och det är - fet, original och enkelt! Ansökan kommer att vara ett element som är lätt att betona designen utrymme. Gör ett mönster, ett mönster av tidningsurklipp klistras på kartong, få en slags fusion eller loft, till exempel använda tygmönster för förverkligandet av historiska och etnostil och för den naturliga - papper i naturliga nyanser. It - lila, rosa, blå, champagne, björk.

Fördelen med dessa varianter för dekoration - förmågan att utföra processen med sina egna händer, den lägsta kostnaden. Och få en ny, individuell rum, helt uppfyller dina önskemål.

Det visar sig att för dekoration av väggarna är inte nödvändigtvis att skapa något helt nytt, konceptuella och fet. Tillräckligt för att uppmärksamma ... din hobby eller inredning som du samlar under en lång tid, att uppmärksamma varje. Gör med dem organisk Rummet är ett ställe för varje objekt, vilket skapar en stämning av sina egna händer.

Volumetric 3D panel

Intressant och unik att dekorera väggarna kommer att vara:

 • bildramar, foto, vackra element av tyg, papper ritningar eller torkade blommor. På rummet, dekorerad med fotoramar Detta familje symbol, ett slags äkthet, komfort. I det här fallet kan du använda foton från olika tider (sepia, färg eller svartvitt), omfattningen av olika färger och storlekar;
 • mönster av tyg / sin samling. Kvinnor beroende av brodertråd och pärlor, skapa mästerverk. Det återstår att infoga en bild i en ram (eller dra på kraftig kartong), för att dekorera sitt rum. I detta fall bör bilden bli en del av den övergripande utformningen av rummet, slutföra det och göra organiskt;
 • spegel inom och utan, Glas målningar. De inte bara bidra till att göra rummet särskilda, utan tjänar ett praktiskt syfte: att hjälpa till att anpassa utrymmet visuellt. Detta alternativ är särskilt bra det där inte finns tillräckligt med dagsljus. Men i det här fallet innebär att förekomsten av en kompetent belysning;
 • Fjärilar! De lämnar ingen oberörd, tillverkad i olika former, storlekar, färger. Förvärva en uppsättning färdiga, med deras hjälp är det lätt att göra dekoration av väggarna, vilket skapar ett mirakel. I detta fall kan det vara en komposition i dynamiken och stors
 • sätter vinyl klistermärken. Idag är de - en riktig mirakel, genom vilken dekorerade väggarna kommer att bli en spännande process, vilket glädje till varje familjemedlem. Att välja en uppsättning katalog, uppmärksamma dimensioner av etiketter, korrelerar dem med den befintliga stilen i rummet, plocka noggrant. Och alltid komma ihåg: de kan ändras när som helst utan att skada ytan på väggen.

Enkla sätt att dekorera bringa glädje inte bara från processen, men kommer att vara nöjd med resultatet. Rummet kommer att få en komplett, koncis vy.

Art målning och drapering: njuta av utsikten

Dekoration av väggarna med sina egna händer med hjälp av målningen, liksom skapandet av en "vävnad" mood av draperier - mer sofistikerade sätt att dekorera väggarna än de tidigare. De är lika gamla som världen, vilket är anledningen till de mest efterfrågade i inredningen i de historiska, naturliga, nationella stilar.

Målning, eller något som inte skär inte ner med en penna

Original och unikt utseende på väggen ritning - speciellt landskapet. Made färger det charm tomt, naturliga nyanser. För att hedra - de naturliga färger som naturligt kompletterar stil med Provence, rustik eller etniskt.

Utmärkande för denna metod för dekoration - i behov tillräcklig yta. På en liten bit av väggen (som en panel) landskap ser inte färdigt, ryckte han vardagar från ingenstans. Ge en siffra under en lång vägg i ett rum. Det kommer att vara den huvudsakliga dekorativa prydnad av lokaler, enligt vilket det kommer att bli nödvändigt att välja möbler och tillbehör, för att skapa ljus. Bit glamorösa och sofistikerade som möjligt!

Att gömma sig från ögonen eller öppna vision: draperi tyg

Draperi tyger Wall tillför rummet en extra komfort och mysighet, att göra dem så behaglig att ta och mjuk. Bright fördel - i avsaknad av behovet av att anpassa väggar. Det finns ingen anledning att hantera ytan, lindrar sprickor, chips eller bucklor, tyget ligger plant.

Bidra till att befästa tyget på väggen:

 • Kardborreband. En innovativ metod för att säkra tygstyckena på väggen är ett bra tillfälle att ändra det om du vill till en annan, samt lättskött. Hälften av kardborrband är fäst vid tyget, och den andra - till väggen. Sammanfogas;
 • lim. Han ansökte till de berörda områdena, som hjälper mekaniskt fäst tyget på väggen. Denna remsa är taket, nära socklar och hörn, dörr / fönsteröppningar;
 • rake. Den fungerar som ett substitut för lim. Installation - med speciella fästen.

Korrekt dekoration tyg vägg - det är det enda söm. Den kan stängas med hjälp av veck eller taklister.

Creative-fancy, eller genom att använda en stencil inredning

Silhuetter av människor, fåglar, stjärnor, fartyg, blommor - så allt kan du skapa på väggen med hjälp av en stencil. Det kan göras oberoende, och dess användning kommer att pryda väggen, även de som inte har någon konstnärlig talang.

Här det viktigaste - matchar inredningsstil, som redan finns i den bildar och Kohler. Lika viktigt är funktionaliteten i rummet. Till exempel för vardagsrummet eller hallen kommer att vara relevant abstraktion, Urban "landskap", musikinstrument, om detta är stil med minimalism, funktionalitet och high-tech. För barnrum kommer att bli en intressant ämne med favoritseriefigurer, sovrum - moln, blommor, träd och andra naturliga "låtar".

Det blir tydligt att dekoration av väggarna med sina händer - det är en kreativ process som kräver inte bara tålamod och uthållighet, men gott humör. Jag vill inte att det är omöjligt! Välj det alternativ som är mer attraktiv, lära sig nya tekniker, konsultera modellering av gips ... och skapa, skapa, skapa, skapa trevnad som inte kan förväxlas med något!

Inredningen av väggarna med sina egna händer

Framgångsrik inre av lägenheten - det är inte bara vackra möbler, dyra efterbehandling material och fashionabla belysning. Inte mindre viktig fråga som väggarna för att göra dem en extra dekoration i rummet. Därför erbjuder vi några idéer om hur man skapar en inredning av väggar med sina egna händer.

Hur man skapar en inredning av väggar med sina egna händer: 15 praktiska idéer

Den första delen ägnas åt de "stationära" metoder som gör det möjligt att dekorera väggen under en längre tid. De bör tänka på vid ommålning.

Enkelt och tillgängligt för alla, utan undantag, ett sätt att lägga "smak" till det inre. Idag kan göras även utan hjälp av en professionell designer. Tillverkarna producerar tapet rulony- "följeslagare" som passar väl till varandra. Behöver bara att välja och välja din favorit horisontell eller vertikal kombination. Du kan klistra över så att endast en vägg eller runt omkretsen.

Kombinera tapeten i köket.

Ljusa och iögonfallande accent, som fortfarande är på toppen av populariteten av dekorera väggarna. Om du inte gillar någon av de föreslagna bilderna, då kan du beställa utskrifter av de valda bilder eller teckningar. Limmad oftast bara på en vägg.

Mycket vacker vägg kantad med dekorativa tegel, vild sten, grus, mosaik, etc. Du kan dekorera ett rum falshkaminom gips.

En av de intressanta sätt att dekorera väggarna anses dekorativa gips. Men hon har en hel del ytterligare fördelar: det hjälper till att dölja mindre fel av väggarna, lätt att applicera, länge hålls, det kan hjälpa till att få en varierad terräng. Du kan använda dekorativa gips på väggen för att skapa en konvex geometriska former eller mönster att tillämpa gips pärlemorskimrande. Intressanta effekter kan uppnås med hjälp av färgade gips.

Du kan använda akrylfärger för konstnärlig målning eller vattenbaserade färger för att skapa en kontrasterande väggen. Om monotona, men ljus, inte ytan inte inspirera dig, så gör det i remsan och cellen med hjälp av maskeringstejp. Det finns också speciella flerfärgade skiffer färg - färgen med hjälp av sin del av väggen, kan du använda det som en stor anteckningsbok för att göra anteckningar.

Konstmålning - ett första medel för att utfärda en unik interiör. Du kan välja bilden för vardagsrummet och ett barns sovrum, och sedan lägga den på den öppna väggen. Detaljerade rekommendationer om hur man gör detta är här. Om de konstnärliga färdigheter helt frånvarande, kan du använda schabloner eller vinyl klistermärken, området som ökar för varje dag. Den senare, om det är nödvändigt, lätt lossna med målad vägg.

I nästa avsnitt innehåller tips, hur man dekorera väggen med händerna, för dem som gillar att ofta uppdatera interiören. I detta fall är det bättre att använda en "mobil" dekor element som är lätta att byta ut.

Fantastiska tillbehör som passar in i någon stil. Självklart, om du hittar rätt story och en baguette. Varje bild och foto - en ljus accent, så att de inte bör vara alltför mycket. Glöm inte att korrekt kombinera dem med varandra. Foton kan förändras ständigt: efter en resa eller en lycklig händelse i familjen. Du kan skapa både färg och svartvitt kompositioner. I den moderna interiören ser originalfotot collage av en mängd olika bilder, monterad på duk. Du kan också rita på väggen i ett stort träd och sedan förvandla det till en familj med hjälp av familjefoton.

Ovanliga och ändå sällan i våra lägenheter ett dekorativt element. Den speciella bevattningssystem gör blomsterarrangemang i stort sett självständiga. Självklart, om du ger en tillräcklig nivå av belysning. Levande vägg kan bytas ut och de vanliga krukväxter på en smal hylla eller på öppna hyllor.

Den ursprungliga sätt att inte bara dekorera rummet, men också lägga till ljus och rymd storlek. För att spegla passar perfekt i det inre, välj lämplig ram för det: high-tech - en metall, och klassisk stil - trä med bladguld. Du kan fortfarande göra en solid vägg spegel eller speglas plattor lagd.

Våra intressen är ofta övergående. I går någon annans insamlade stämplar och stämpel album nu bara samlar damm på en hylla. Låt oss använda allt avfall och material till hands i huset. Du kan göra en vägg "kakel" paneler av tusentals varumärken och hundratals vykort. Ser bra bild härrör från klistras på duk pärlor, brutna julen leksaker, bitar av kvistar och torkade blommor. Dessa dukar målade med akrylfärg, förseglade med färgat papper och foton måla bokstäverna. Förutom paneler kort eller barnteckningar kan hängas på lina fäst vid ett par reglar i väggen.

Nyligen har en ny typ av vägg dekor. Denna vävnadsbitar som fäster direkt på ytan eller fästa vid kardborrband till duken kan tas bort och tvättas. Ett enklare sätt att dekorera en vägg i textilier - hänga tyg eller matta mönster. I det första fallet - en väv av intressanta färger, sträckte på duk och ramas in av intressanta baguette. I den andra - en mosaik av bitar av mattan.

10. Bilder för interiören med sina egna händer: trimning av fasta ytmaterial

Alla kan skapa unika tillbehör, såsom omfattningen av keramoplitki bitar, laminat och kork, sätta på en vägg mosaik gjord av stenar. Det är nödvändigt att inkludera fantasy och visas en hel del idéer.

11. Omslag av skokartonger - enkel inredning för huset med sina egna händer

De kan täckas med tyg, färg klistra över papperet, bara måla och måla. Billigt och roligt.

Bara några spikar i väggen skiljer dig från ungdoms intressant inredning. Du kan klippa och fäst med en tråd fjärilar siffror hjärtan, flygplan, solar, fåglar, etc. Naturligtvis de snabbt blir dammiga och förlora en ordentlig titt. Men inte tycka synd bytas ut.

Ta duken och väljer ordet eller etiketten. Placera på canvas säkerhetsnålar för att erhålla bokstäverna i kretsen. Sedan obtyanut färgat garn stift till stål präglade bokstäver. Använda bokstäver för att dekorera väggarna.

Vem som helst kan dekorera canvas stencil ritningar, brev och mönster. För att göra detta måste du förbereda en särskild stämpel eller använda de medel till hands. Här är en bild skapades genom att använda akryl målar och de vanliga potatis. En liknande dekoration för huset kan lätt göras för hand.

15. Dekorativa plattor, låga flätade korgar, målade taket rosette för väggdekoration

Allt detta kan placeras på väggarna i köket, vardagsrummet eller sovrummet. Färgen på tomten ska vara i harmoni med det inre rummet.

Om din avsikt är att skapa en väggdekor med dina egna händer, är du säker på att hitta här idéer för kreativitet. Efter en dekoration - inte bara ett bra sätt att visa intuition, kreativitet och god smak, men också möjlighet att skapa en unik inre av lägenheten.

Dekor / dekoration av väggarna i det inre: de nivåer och metoder, exempel och bilder implementerings

Inredningen av väggarna med sina händer bedriver två mål: ekonomisk och estetik. Konstnärliga och efterbehandling material är dyra, men de kan plocka upp hemma hela substitut igen. Två - material för dekorativa och satser bjuds ut till försäljning ett stort utbud av mycket olika, och sedan börjar påverka bara stora talens lag, till exempel mikroskopiska sandkorn en efter en vacker och unik, men alla av dem tillsammans - bara en massa sand .. Ta tag i vägg dekor ensam, utan hänsyn till de färdiga märkes lösningar är möjlig utan erfarenhet för att få interiören en unik och uttrycksfull.

Exempel väggdekor

Prover framgångsrik utsmyckning vägg visas i ovanstående bild. De har olika ekonomiska och tekniska nivå, men de har gemensamt - en skicklig kombination av estetiska och tekniska utförandet. Nog Stupidity i varje klok människa kan alla-alla fantisera ett dussin genier. Men graden av talang och konstnärlig mognad bestäms av hur författaren kan översätta sina insikter i materialet, och här det första fallet - välj lämpliga. Nästa punkt - idén om vägg dekor kan falla genom byggandet / inflyttnings / översyn under därav eller redan bor i en lägenhet / hus. Ur detta perspektiv är det nödvändigt att dansa från basen - väggar - och det finns flera nivåer av tekniskt arrangemang av dekorativa element:

 • 0 minuter: det grundläggande fastämne (kapital) vägg - betong, tegel, trä - primas och proshpaklevat. Utan komplicerade och tidskrävande justering exakt i planet, är det önskvärt att göra.
 • 1: vägg täckt med stuckatur hem.
 • 2: väggen har ett plåster yta; kanske en monokromatisk färg eller färgat.
 • 3: bostadsrum, möblerad. En vägg eller kan inte röra den, utan att veta säkert vad som kommer att vara bra, eller om du behöver för att dölja sina brister dekorationer.
 • 4:e: oberoende dekoration, tekniskt orelaterade till den underliggande ytan.

Med fokus på den tekniska nivån av skönhet över vägg dekor i lägenheten kommer med största sannolikhet att visa sig framgångsrik och oerfaren guiden. Det allmänna mönstret observeras är detta: ju högre driftsnivå, desto lättare och billigare, men med mindre motståndskraftiga och hållbara är inredningen. Men undantag från denna regel Se nedan. Nog. Hela arbetet är uppdelat i följande steg:

 1. I huvudet på väl genomtänkt syn på framtiden dekorativa vägg;
 2. Genom att bära ytegenskaper lämpligt område bestäms i detta fall av efterbehandling material;
 3. Valbar fast material, enligt dess författare vending förmåga, design och finansiell förmåga,
 4. Tänkt över möjligheten till skapandet av den planerade sammansättningen av de material till hands. Inte sökt sådan - köpta företags material / kit.
 5. Helt genomtänkt utseendet på inredningen - enkelt bilden - och det skapar en skiss;
 6. Lagerytan av det beredda resp. specifikationerna för det valda materialet;
 7. Made efterbehandling och dekorativa verk.

Och en sak: Inlay lämplig för högre skikt kan vara anordnade på den nedre, men inte vice versa, d.v.s. sätt att dekorera väggarna uppifrån och ned kompatibla. T.ex.., En bas väggen som det är möjligt att hålla sig runt fjärilar (cm. Nedan), men lim Floquet måla eller konstruktionspaneler majolika (se även. Etc.) kan inte vara deras fastsättningsanordningar skall sträcka sig åtminstone till start gips. Anledningen - basväggen, och därefter de lägre skikten av mälden konstruktion bör ha större belastningskapacitet hos det övre, d.v.s. de kala väggarna hos den yttre lagerkapacitet av fundament dekor falls.

Framgångsrik kreativt koncept är omöjligt utan att uttrycka det i varierande grad, författarens identitet. Själlös inredning - vanlig dekor, precis som fula dåliga flygplan flugor. Men innan du letar efter svaret på frågan: "Vad vill jag uttrycka mig i denna", Du måste bestämma - och hur? Utsätta sig för alla och envar paraderar rimlig högst kasta tuss av räkningar, betala för öl.

Exempel på uttryck av personlighet i utsmyckningen av väggarna

Till exempel, författaren kompositionen pos. 1 Fig. alla att se, men i en strikt definierad del av hans hobby; För övrigt - Jag är ledsen, här är jag ensam. I pos. 2 visar sympatisk kvinnliga själ, men inte vidöppna, är det nödvändigt att tänka, vad som är vad som ska stigit. På pos. 3 klart identifierade prioriteringar för författaren; resten - prova din rätt, men jag kommer att avgöra. Men ensemblen av ägaren på objektet. 4 tänka klart okonventionellt. Förstå det kan bara räkna på en abstrakt målning. Om bara ägaren vet det åtminstone tillräckligt för att kompetent select / måla en bild på väggen.

Kal vägg kan, för det första, drapera tyg på en träram (minns tappning draperier och gobelänger); dels att dekorera med tunga dekorativa material, som börjar bära gips kommer att bli svårt - keramiska plattor, naturlig eller konstgjord sten. De uttrycksmöjligheter av stenen är mycket bred; det går bra med målgång på en högre nivå (till höger och center i Fig.), men dessa material är dyra, och arbeta med dem kräver en grundlig kunskap och färdigheter. Narrative sten beklädnad försvåras av det faktum att de övre lagren kommer att överlagra yta kring komplicerade konturer eller deras lumina. Den nybörjare, som, som de säger, vzmyslil camping på en sten eller tegel, är det bättre att begränsa dem inför mozolyaschego ögonvrån, till vänster i Fig.

Dekorera väggarna av sten och kakel

Kära gobelänger eller silke Lyons talet vurm lapp helt utbytbara paneler av textil lapptäcke, kvar på spåret. Fig. Uppsättningar av patchar för lapptäcke är till försäljning, men kommer att kosta ännu mindre avfall plagg produktion, de säljs i vikt. Välja klaffar, trim och sy dem från det önskade värdet bredden processen är tidskrävande, men är tekniskt okomplicerat; unikhet garanteras av resultatet av utgångsmaterialet.

Väggdekor textilier och stickning

En viktig nackdel med textil vägg dekor - dess brännbarhet. Å andra sidan, om kommunikationen lades i bottenväggen av kanalerna, och draperier placerat sina kritiska noder (reviderings manhål, dräneringsrör, kopplingsdosor), sedan i händelse av en olycka textil dekor kan vara livräddande. Det är dock omöjligt köket, hallen och gemensamma utrymmen dekorerade duk, eftersom Det är hygroskopisk absorberar lukter och kan bli en livsmiljö för bakterier.

Dessutom är det inte nödvändigt att dekorera textilier barn, helt enkelt eftersom barn - barn. Men det är kopplad till en balkong rum - den perfekta platsen för textil dekoration, till höger i Fig. För det första har ljus inredning inte ladda ytterligare plattan balkongen redan belastade inglasning och isolering. För det andra ger den mjuka porösa yta tilläggsisolering. Och pengar för material och arbete som krävs är flera gånger mindre än någon av de andra rummen.

Krökt yta dekorerad tyg steg enligt följande:

 • Framställning respektive. Konfiguration ram av trä med stag och tvärgående ribbor. Den böjda delen bättre klippt från tjock plywood.
 • Den främre delen av ramen är mantlad med ett tunt presspan eller seg elastisk plast lim och små spikar.
 • Duken är överlagrat på ramen och monteras av likformigt garner prodernutymi undersidan med vävnadsgateways.
 • Kanterna på ram täckt med gräva försiktigt genom tyget med flytande klister, till exempel., Cyanoakrylat.
 • När torr lim dra ihop trådarna skärs.
 • Gateways ytterligare vävarna är fästa vid ramen undersidan nubb eller häftstift med platt huvud.

Idén att dekorera väggarna i gips börjar möjligt för teknisk komplexitet och kostnad, med hjälp av leden. material:

 1. Postpaid (dekorativa) gips och / eller gips stuck;
 2. flockning;
 3. Målning strukturell färg.

En uppsättning uttrycksmedel strukturerad gips för inre arbeten ojämförligt rikare "bark", etc. för utvändig ytbehandling. Relativt prisvärd, prissatta och teknologiskt redo att torka texturerad gips, vilka blandas för att användas i enlighet med instruktioner, pos. 1-3 i Fig. Men att arbeta med dem kräver skicklighet målare-murare inte är mindre än 4-5 kategorier. Lättnad som dekorativa gips (post 4 och 5.) - det faktiskt hand-bit-art formning. Gjuten relief dekoration tillämpas för efterbehandling på andra nivåer, se. Forth.

Dekorera väggarna med dekorativa gips

Flock - flytande tapeter med mjuk organiskt fyllmedel, fiber eller bomull; den senare ibland kallas chips. Texturen hos ytan flockade på form mjuka väggar; touch inte är smutsig, inte kallt och inte repa. Flockar är lätta att sköta med hjälp av rengöringsmedel, giftfria, icke-allergiframkallande. Färgtoner flockar mjukt, pastell, Flockade vägg möjligt som ett kontinuerligt skikt, och en stencil, utmatning av mönster, den översta raden i Fig. Av dessa skäl, Flockning - en mycket önskvärd sätt dekoration av väggarna i barnkammaren.

Dekorera väggarna flockas

Flockar producerats enkomponent - torr blandning med ett bindemedel konstituens stänger vatten och appliceras som en gips - och 2-komponent: bindemedlet separat och stänger fyllmedel eller en blandning därav införs i den. Fakturering en-komponent flockar relativt stabila (prov - botten vänster i fig.); textur 2-komponent flock bildas i processen för applicering av hjälpämnen uppringda från kassaregistret (nederst till höger). 2-komponent flockar är mycket dyrare och svårare att arbeta, men de kan vara utgångs halvton och färgövergångar.

Struktur (Gross) skiljer sig från den vanliga färgen högre viskositet och icke-likformig torkning hastighet över skikttjockleken, varigenom tryckfärgskiktet torkar, inte sprids jämnt över ytan, men samlas i veck, granuler eller pellets. Skilja samostrukturiruyuschiesya strukturerad och texturerade färger. Den första färgvalsen och applicerades hade torkat, bildar en yta struychatuyu, granulär etc. Näbb.

Målning av väggar strukturell färg

Strukturerad tjock strukturfärg, men tjockleken hos skiktet torkar mer jämnt, så att texturen hos den målade ytan är bildad under applicering. De viktigaste metoderna för att måla strukturfärg ges i den översta raden i fig. Men inte tekniskt komplicerade och mer subtila tekniker fungerar, se. Pos. nedre raden:

 1. Single strukturerade valsen erhållna mönstret något luddiga, men unik;
 2. Dubbel präglade rulle visar ett tydligt regelbundet mönster;
 3. Om tillämpas texturerad pensel fletsevoy (platt, bred, tuff), kan du få en faktura under en sten. Fårorna och åsarna hos färgskiktet kommer att sträckas i riktningen för borstsvängningar;
 4. Färgen appliceras med pensel fletsevoy mjukt böjda solfjäderformade eller steg. Sedan vänta på att torka färgskiktet ytan. Vidare, den dubbla arbetsrullaxeln ge mjuk plast (så kallade sömmar ..), och axeln-vätning - indränkt med rent vatten, och rullade ned färgskiktet med lätt tryck. Det visar ytan av trä.
 5. Konventionella borstar vacker strukturfärg kan härleda lättnad kontur konstnärliga bilder.

Obs! strukturfärg kan måla och gips finish, stå, och konventionella non-woven tapet. Typiskt, att ett kontinuerligt skikt av färg på starten, för att minska kostnaderna till mållinjen vid målet - delar av interlining och - när det är nödvändigt att uppdatera bostadsrum.

Inredningen i den avslutande gips ger en särskilt rik variation av uttrycksmedel, så att dess alternativ är bättre positionerade i stigande ordning av förhållandet mellan teknisk komplexitet till estetik i bilden:

 • Tapetsering: normal, foto och 3D;
 • Applikationer och småbolags dekor;
 • Konstmålning.

Obs! tapeter, som ni vet, och kan limmas till lanseringen gips. Men för dekorativa ändamål tapeter ofta inte hålla fast vid väggen, så behövs konstruktion och dekoration yta för att skapa priglyadny bakgrund.

Det enklaste sättet att dekorera väggen med tapeten - ta dem 2 arter av kontrasterande eller harmonisering och pokleit alternerande ränder, den översta raden i fig. Vid försäljning är t. Kallas. Bakgrund dubbla rullar av olika klangfärger och säljs parvis. Remsor generellt vertikal vykleivayut: 3 m över tak i moderna rum är sällsynta, och när limning horisontella ränder tak överhäng effekt är starkare än kompressionsutrymmet under verkan av horisontella limning.

Väggdekor tapeter

Mer underhållande sätt att tapeter inredningen - vykleyka av dessa paneler, den nedersta raden i Fig. Original tillverkare, med undantag för en lång tid kända fotoooboev erbjuda mycket realistiska 3D paneler. 3D-bilder är inte billiga, och en panel i väggen ofta inte har råd med. I det här fallet, en panel lim på väggen och hela överskottet måla helt enkelt över, se Fig.. Rätt. Skugga för att öka realismen i detta fall målas på.

Nyligen marknaden starkt stöd glasfiber glasfiber. Plötsligt du är på dem, säger de, sätta ögat, tänk på att:

3D-paneler på väggen

Inga tekniska underverk i steklooboyami inte är detta den vanliga glasfiber eller steklorogozha.

 • Tillförlitlig teknisk säkerhet fall av glasfiber och bristen på glasdamm från dem för försäkran om säljare och tillverkare kan inte upptäckas.
 • Glasfiber är mycket dyrt; limmas på väggen, de bara speciellt lim, för dyrt.
 • Försäkringar brand rent vatten glasfiber fiction: deras färglagret och bindemedlet i lågan avger giftiga gaser med undantag av att något mindre än vinyl.
 • Globala efterfrågan på glasfiber och glasfiber, inklusive för särskilda ändamål, stadigt faller för många år på grund av spridningen av de bästa, billigare och säkrare, höggradiga syntetiska substitut.
 • Enkelt, glastillverkare vill på något sätt sälja inaktuella varor och anlitade marknadsförare att komma med dem under vilka det skaka av såsen.

  Vinyl siffra för väggdekor

  Dekorera väggarna av småbolags inredningen är nu på modet. Till salu finns ett brett utbud av fjärilar, löv, etc. av vinyl. Dock är inredningen kostar en hel del pengar från dem, och ofta måste förstöra väggen, eftersom sälja garanti för proven försedda med mekaniska fästorgan, se Fig.. Rätt. Men samma, och det bästa, kan siffrorna skäras ut på papper, förstärkt dimensionering och väggfäste 2-tejp. (. Densitet - 140 g / kvm) limning av papper är som följer:

  • Plan yta beslöjade 3-4 skikt av polyetenfilm.
  • PVA utspäddes med vatten 2-3 gånger.
  • Ett pappersark läggs på filmen och likformigt «proshlepyvayut" impregnerat med utspädd vidhäftande skumdynan.
  • Genom noggrann torkning, är arket upp och ned och behandlades på liknande sätt med en annan part.

  Tejpade PVA är inte bara starkare, men också mer termoplast: uppvärmning hushåll hårtork, kan du lätt böja; tryckte ett finger för att göra en bula, etc. Genom att kyla böja eller buckla vilja. Till exempel ger fjärilar mallar:

  Fjäril mönster för dekorera väggar

  Leaf mönster för dekorera väggar

  Blomma mönster för dekorera väggar

  Om du väljer att dekorera väggen färger till dessa mönster, kom ihåg att var och en av dem först måste skriva ut så många gånger som det lager, varje lager av snittmönster, skuren i bitar och sätta ihop dem till en blomma på PVA. Tejp för väggmontering är inte nödvändigt att hålla hela hela bottenytan av elementet: en fjäril bifogas för buken, blommor för en kopp, och bladen på halvvägs.

  Wall Decor utbuktande hjärtan av papper

  Små papper inredning kommer att bli starkare och ser bättre ut om kronbladen och vingarna ge en viss konvexitet genom att klippa och klistra. Hur detta görs, se. Exemplet med dekorativa hjärtan på väggen, Fig. Rätt.

  Bilder på väggarna - en särskild stort ämne som vi har för avsikt att ta itu med mer i detalj inom en snar framtid. Under tiden: var inte rädd, inte gudar bränna krukor. Konstnärligt dekorera väggarna är fullt möjligt och kondachka. Det viktigaste - att principskiss: och stora konstnärer skrev sina mästerverk till liv. Abstraktion är också omöjligt utan naturen, behandlas på Skaparens sinne. För att göra detta, inte för lat lära sig grunderna i alla vektorgrafikprogram. Bäst av allt - den gamla goda Coreldraw. Grundläggande verktyg och alternativ av denna kraftfulla medel för professionell grafisk design grön nybörjare kan behärska en natt eller två, och det är mer än tillräckligt för att skapa en skiss som du alltid kan hålla inför våra ögon.

  För det andra, obzavedites clipart (Clip Art, en samling av grafiska element och de färdiga bilderna). Coreldraw är känd för sin rikedom av clipart bilder, där tusentals bilder för alla tillfällen, som alla kan vara i samma programvara för att redigera, montera bilden, etc. Coreldraw cliparts säljs på basis licens, dvs. Ägaren kan izgalyatsya över dem som han vill utan hänsyn till upphovsrätt, royalties, etc. Cliparts för äldre versioner av Coreldraw kan hittas i den fria handen .; med nya versioner är helt kompatibla. En del av vad du kan göra i Coreldraw, som visas i Fig. nedan:

  • Överst till vänster - ett verk av en nybörjare utan konstnärlig utbildning. Tiden tog mindre än en timme.
  • Överst till höger - samma som för kvällen.
  • Nere till vänster - designern-älskare med clipart per natt.
  • Längst ner till höger - samma som en professionell.

  Exempel på grafisk design i ett vektorgrafikprogram

  Men dekorera väggarna målade utan vektor programvara är också möjligt. T.ex.., Utan geometrisk stencil med enbart maskeringstejp kvar på spåret. Fig. Det viktigaste - som var helt forskat skiss. Vidare behöver konst schabloner inte köpa färdiga väggdekor. Inte i värsta fall skär knivenhet av plast ritpapper (finns på brevpappers butiker, centrerad på figuren.) Förresten, märkta schabloner för väggar tillverkade av den, endast skära med laser. I Coreldraw för ett par nätter kan du göra en del av sin unika trafaretok på fem dussin väggar.

  Exempel målningar stencilerat

  Obs! engångs stenciler för vägg dekor kan göras från limmade såsom beskrivits ovan, skrivpapper.

  Ett prov av konsten att måla väggarna stencilerat

  Regelbundna schabloner också behöver använda uppfinningen. Notera schablonen avsnittet visas röda och gröna pilarna till höger i Fig. Drivande område av mönstret, betyder schablonen inte förskjuta hela bredden och stansade fragmenten i sin tur. Som ett resultat går mönstret mycket mer levande. Naturligtvis inte färgen stencilerat i detta fall inte behöver spruta och pinne. Vad som kan uppnås med hjälp av de 3-4 och 2-3 trafaretki tintable färger, visade i fig. Rätt.

  Nuvarande fresker talar inte alla konstnärer. älskande väggfärg mestadels med akryler. Men om du inte saknar konstnärlig talang, vara uppmärksamma på att tekniken för airbrushing. För det första ritningarna på väggarna i airbrush är mycket ljus och levande, vilket är särskilt viktigt i plantskolan. Andra, en älskare airbrushing mannen utan bildning kan skapa materiella intressant bild under 10-20 min. Hur aerografisk dekorationer väggar med sina egna händer, nedan visar videon alla detaljer:

  Video: väggdekor airbrushing de första lektioner för nybörjare

  Video: amatör airbrushing teknik

  Ytdekor av de konvexa elementen motsvarar 3: e och 4: e nivåerna av platsen på väggen. Den senare tjänar sålunda primärt funktionen av bäraren, och dess utformning är oviktigt, så länge som vikten hålls dekor; vanligtvis konvex inredning och det inte ladda anges. Konvex inredning sker främst genom följande:

  • Keramik - dekorativa plattor, kakel, majolika, etc.
  • Underlägg - målningar, fotografier, samlingar, och sammansättningen av volymelementen inom.
  • Speglar.
  • Imitation stuckatur av lättviktsmaterial: skum, polyuretan, kall porslins - plaster.
  • Gångjärnsförsedda paneler av tapeter rester, tyg, dekorativa filmer, etc.
  • Inredningen av ljus naturliga material preim. trädet.

  Obs! gjutning av plastmaterial särskilt rekommenderas för nybörjare. För det första kan det mögel som lera, tills något anständigt inte kommer att fungera. För det andra kan plasten göra en dekorativ skål. I den tredje, kan rulla i plastfolie ur den skäras enligt mönster av kontur siffror som papper, men starkare än vinyl, böja dem som du vill och måla. Decor kallt porslin blomma är tekniskt enklare och ser bättre ut än papper.

  Dekorativa rätter estetiskt självförsörjande därför att placera den på väggarna kan vara som ande låg. Fästa plast dekorativa plattor på väggen - 2-tejp, som det inte slå. När det gäller kakel och majolika, här finns det vissa regler. Plattor ser bättre på väggarna, dekorerad med en sten och konstnärlig majolika (t.ex. granit.) - på en tom vägg, se fig ..

  Väggdekor plattor och målade majolika

  Bilder / foton på väggarna hängde i konstnärliga oordning i inredningen av de klassiska eller traditionella poser. 1 i Fig. I modern inredning bilder ser bra sammansättning arrangeras symmetriskt. Synlighet förvirring uppsättning bilder kan göra en kombination av flera typer av symmetri; på pos. 2 - axeln på den allmänna konturen (diamant) och dubbla spegel på bildstorleken.

  Foton och bilder på väggarna

  Den rektangulära arrangemanget av bilden kommer att vinna i varje situation, om svartvita bilder, pos. 3. Färg foton i så fall måste du välja inte bara tomten, men också i harmoni med den allmänna tonen i varandra och i allmänhet med inredningen, pos. 4. Om du behöver en riktig röra i placeringen av bilder, är det nödvändigt att tilldela varje estetiskt oberoende objekt, till exempel., Använda ett brett fält i ramen, pos. 5.

  Speglar som dekoration är bättre att inte engagera sig i en massa irriterande reflexer. Häng en spegel i barnkammaren alls omöjligt. Dekorativa speglar är önskvärt att ytterligare dekorera, t.ex.. akryler, se. seq. rullen.

  Video: inredning speglar deras egna händer

  Estetik bill stuckatur och ledade paneler är liknande, trots de stora externa sina meningsskiljaktigheter. NÄTMÖNSTER mer lämpade för vardagsrummet eller plantskola, eftersom på någon vägg perfekt med bilder och räkningen liten förändring kvar i Fig. Panel bra att koppla av med ett sovrum i centrum. Russin i detta fall - om broderier eller utskrift av en stencil i hörnet av det mellersta fönstret.

  Väggdekor imitation stuckatur och paneler

  Om du har gamla möbler liggande med halv brända i solen sidovägg eller topp, har du tur: det finns dekorativa paneler i vilken miljö som helst; särskilt på kontoret. Inredare har en hel del tid och ansträngning spenderas på åldrande träskivor, och redan tillräckligt gammal för att jämna, lackad (delvis kanske texturerat lack) - är och en dekorativ panel redo, höger i Fig.

  Wall inredning med trä

  Dekorativa träd som den till vänster i fig. ovan, har råd att inte varje rik man, men trävägg Inredningen är enkel att utföra från skrot. Vägg dekoration av grenar och kvistar (mitten) tar bara arbetet med behandling val och ytmaterial. Vägg dekor tillsats av grenar kontur figurer av papper, plast eller vinyl (höger) antyder själv, och spår av vidhäftande tejp på väggen kommer inte.

  Wall inredning och takskivor

  Annat avfall för dekoration av väggarna och taket i nästan alla miljöer - från styrelsen i den gamla byggnaden av pallar, pall, se fig .. Fäst trä inlägg väggsegment är bästa cykelekrar, kör in plast ankare för små skruvar: om det är nödvändigt, bara en bit av trä avlägsnas och genom att ta bort stiften och hålet i väggen nästan omärkligt. Den tillåtna belastningen på en fästanordning (stift skjuter ut inte mindre än 1,5 cm) - 7 kg.

  Väggdekor växter

  Till kategorin "trä", det vill säga miljövänligt naturligt, kan hänföras, och en växt vägg dekor. Tak gräns murgröna vägg eller vertikala sängar / krukor (till vänster och i mitten av fig.) Är det svårt att odla och underhålla, men konstgjorda växter av tillräcklig kvalitet kan dekorera väggen om inte bara i smak, men ursprungliga och uttrycksfulla, till höger i Fig.

  Väggdekor, estetiskt stänga inre ensemble

  Med utvecklingen av konstnärlig smak att dekorera väggarna kan föras in i den allmänna ensemblen av rummet och göra den till en del av en stängning. T.ex.., I fig. Rätt hela väggen inredning - etiketter; kanske bara en markör. I sig själv är denna mur bara målade med och sådana möbler och gardiner mot en tom vägg skulle se smaklös. Samtidigt alla ganska uttrycksfulla. Detta rum är förmodligen inte alla kommer att gilla det, men själv tydligt och högt.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  6 + 4 =